18.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SAD

SAD: NESTALI DOKUMENTI O ORUŽJU

SAD: NESTALI DOKUMENTI O ORUŽJU

Dokumenti koji se odnose na stanje pušaka i drugog oružja koje su vojnici 507. pomoćne čete američke vojske nosili sa sobom kada su krenuli u rat u Iraku nestali su, pa se tako neće moći ustanoviti zašto je veći broj pušaka i mitraljeza otkazao kada su tu četu kod grada Nassariyaha napali Iračani. U tom napadu jedanaest je vojnika poginulo, a šest ih je zarobljeno. To je po gubicima bio jedan od najtežih okršaja po Amerikance. Budući da su neki od preživjelih kasnije tvrdili da se nisu mogli braniti jer im je oružje zakazalo, rođaci poginulih zatražili su od državnih vlasti da objave sve relevantne dokumente o stanju oružja, kako bi se otkrilo tko je za to kriv, te adekvatno kaznio.
Sada je zapovjedništvo baze u teksaškom gradu Fort Bliss, gdje je ta postrojba inače stacionirana, objavilo da su svi dokumenti o tom oružju izgubljeni tokom tog okršaja. Kapetan Troy King ponio je svu tu dokumentaciju u borbu sa sobom, a ona je izgorjela kada je kamion sa tom dokumentacijom pogođen. Navodno kopije te dokumentacije nema u bazi u Fort Blissu.
Obitelji poginulih ogorčeni su tom tvrdnjom, te smatraju da vojska skriva istinu i ne želi priznati da su vojnicima izdane stare, neispravne puške, nego se iz komande sada širi glasina kako su za probleme s oružjem krivi sami vojnici koji oružje nisu dobro održavali.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika