Objavljeno u Nacionalu br. 637, 2008-01-29

Autor: Nacionalova redakcija

AFERA 5 ZVJEZDICA

Dubravka Šuica brani lokalnu vlast u Dubrovniku

DUBRAVKA ŠUICA, gradonačelnica DubrovnikaDUBRAVKA ŠUICA, gradonačelnica DubrovnikaPotkraj prošlog tjedna Nacional je kontaktirao s Dubravkom Šuicom, gradonačelnicom Dubrovnika. Ona se požalila na kritičko pisanje Nacionala o gradskoj vlasti u korupcionaškoj aferi “pet zvjezdica“, u tekstu u kojem je bivši američki ambasador William Montgomery označen kao glavni strateg udara na gosparsku građevinsku mafiju.

Dubravka Šuica tvrdi da lokalna vlast s tom aferom nema previše veze, jer je Grad na temelju Zakona o prostornom uređenju i gradnji tek 1. siječnja 2008. preuzeo dio službenika, poslove, uredsku i drugu opremu te arhiv Ureda državne uprave, u kojem je radio Ivo Žeravica, jedan od aktera te afere. Tek otad u djelokrug gradske vlasti prešli su poslovi izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola te drugih akata vezanih uz provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

Dubravka Šuica o tom slučaju za Nacional je izjavila:
“Grad Dubrovnik pokrenuo je izradu informatičkog sustava za izdavanje i praćenje lokacijskih i građevinskih dozvola, raspisan je natječaj, izabran izvođač. Dosad je pripremljena inicijalna baza, a u tijeku je izrada aplikacija za izdavanje i praćenje lokacijskih i građevinskih dozvola. Ovaj sustav omogućit će praćenje tijeka izdavanja dozvola, što znači da će se u svakom trenutku znati u kojoj je fazi postupak. Upisnik predmeta je dio aplikacije koji će omogućiti automatizam i poštivanje prioriteta prema vremenu zaprimanja zahtjeva.Raspisan je natječaj za dodatne službenike građevinske i pravne struke, te će se broj odrediti sukladno opsegu posla. Novi Zakon o prostornom uređenju i gradnji pojednostavljuje izdavanje potrebnih dozvola za pojedine zahvate u prostoru. Međutim, od Ureda državne uprave, na čijem čelu je bio gospodin Ivo Žeravica, preuzeto je 1496 predmeta koji će se morati dovršiti prema prijašnjim propisima, što je otegotna okolnost za dobar početak rada.“ Dubrovnik još nije imenovao čelnu osobu novog ureda, ponajprije jer nije lako motivirati iskusne stručnjake za ne odveć dobro plaćeni posao u gradskoj upravi.

Vezane vijesti

Đakić podupire Kosor, Šuica nije htjela otkriti svog favorita

Đakić podupire Kosor, Šuica nije htjela otkriti svog favorita

Nakon sjednice predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke započela je sjednica Nacionalnog vijeća stranke. Uoči početka sjednice Josip Đakić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika