29.01.2008. / 09:03

Autor: Igor Ćutuk

KORNATSKA TRAGEDIJA

Obitelji poginulih vatrogasaca traže osam milijuna kuna odštete

Jedinice lokalne samouprave morat će isplatiti gotovo osam milijuna kuna odštete, ako Sud uvaži odštetne zahtjeve koje su podnijeli članovi obitelji poginulih vatrogasaca

Za vatrogasce stradale prošle godine na Kornatima obitelji u odštetnim zahtjevima traže više od 8 milijuna kuna. Za maloljetne vatrogasce Karla Ševerdiju i Marka Stančića te civilnog ročnika Josipa Lucića, koji nisu smjeli biti poslani na gašenje požara na otoku Kornatu, odštetni zahtjevi njihovih obitelji iznose dva milijuna i 135 tisuća kuna. Za devet ostalih poginulih, ako Sud uvaži tužbe njihovih obitelji, institucije lokalne samouprave morat će isplatiti oko šest milijuna kuna.

Obitelj maloljetnog vatrogasca Karla Ševerdije iz Vodica obitelj je podnijela sudsku tužbu s odštetnim zahtjevom prema Gradu Vodicama, osnivaču i vlasniku DVD-a Vodica. U odštetnom zahtjevu od Grada Vodica potražuju 735 tisuća kuna te dodatnih 25 tisuća kuna za troškove gradnje nadgrobnog spomenika. Zbog preosjetljivosti slučaja nitko u Poglavarstvu Vodica nije spreman komentirati odštetni zahtjev. Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako je stav Poglavarstva Vodica da se ne ulazi ni u kakav sudski spor, nego da se odštetni zahtjev obitelji u cijelosti ispuni.

Sudska tužba s odštetnim zahtjevom u iznosu od po 700 tisuća kuna podnesena je i protiv DVD-a Tisno. Tužbu je podnijela obitelj poginulog 17-godišnjeg vatrogasca Marka Stančića, a identičan iznos od 700 tisuća tužbom potražuje i obitelj poginuloga Josipa Lucića, koji je u DVD-u Tisno služio civilni vojni rok i također nije smio sudjelovati u gašenju požara na Kornatu.

Vezane vijesti

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Vatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika