30.01.2008. / 10:59

Autor: Igor Ćutuk

KUĆNI LJUBIMCI

Picula tuguje zbog Čupka, Hebrang na tabletama zbog Nila

Bivši šef diplomacije tuguje zbog odluke o eutanaziji mješanca Čupka, a HDZ-ovac Andrija Hebrang zbog okršaja s terijerom pije antibiotike i ima omotanu ruku

Gradonačelnik Velike Gorice Tonino Picula potresen je i tuguje zbog odluke o eutanaziji psa Čupka kojega je kao mobilizirani vojnik nakon operacije Oluja u listopadu 1995. godine pronašao u selu Slabinja kod Hrvatske Kostajnice.

Picula se, kako je otkrio novinarima, više od dva mjeseca borio za spas svojega ljubimca, no odlučio ga je eutanazirati nakon što su Čupku nedavno počeli otkazivati organi, a infuzije i terapije lijekovima nisu dale rezultate.

"Odluka o eutanaziji jedna je od najtežih koje sam u životu donio", rekao je Picula. Pričajući o psu mješancu koji je posljednjih mjeseci bio, kako je rekao, na brizi cijele obitelji, nazvao ga je svojim ratnim drugom, a za medije se prisjetio i njihova prvog susreta.

"Jednog dana ušetao je u to dvorište i u moj život. Svojim je izgledom toliko odudarao i od drugih pasa i od tog ambijenta, tih ruševina.. Bio je više od psa, bio je simbol vremena koja su iza nas. Bili smo ratni drugovi", rekao je Picula.

I dok bivši SDP-ov šef diplomacije Tonino Picula tuguje zbog gubitka svojega mješanca, HDZ-ovac Andrija Hebrang oporavlja se od posljedica okršaja s mješancem koji je na otoku Pašmanu prije nekoliko dana napao njegova bijelog zapadnoškotskog terijera Nila.

"Taj mješanac napao je mog psa. Uhvatio ga je za šiju i nije ga puštao, pa sam ga rukama uhvatio za njušku i izvukao mog Nila, ali trebalo je onda izvući ruke", požalio se opisujući trenutke borbe.

"Nisam uspio proći bez ozljeda, jer me je uhvatio zubom koljačem za dlan", rekao je Hebrang, dodavši kako zbog toga pije antibiotike i ima omotanu ruku. "Moj je mali, ima samo deset kilograma, pa kad ga je ovaj veliki od nekih 40-ak kilograma uhvatio, potekla je krv i to mi se učinilo strašno jer je moj pas bijele boje, no na kraju se pokazalo da je prošao s omanjom ranom", zaključio je Hebrang. Mješanac koji ih je napao, kako kaže, dobro je!

Vezane vijesti

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Ponedjeljak, 7. svibnja 2012.Beograd, jutro nakon europske izborne supernedjelje. Kao član promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika