Objavljeno u Nacionalu br. 638, 2008-02-05

Autor: Ante Mihić

TREND

Limuzina koja je postavila nove standarde u klasi

LIJEP DIZAJN,posebno obrađeni detalji i vrhunskaLIJEP DIZAJN,posebno obrađeni detalji i vrhunskaKada tjedan dana vozite automobil u kojem uživate u svakom trenutku, vrlo je teško biti objektivan. Tražiti mane Peugeotu 607 bilo bi pomalo bahato jer ovaj automobil je dokazao da pripada najvišoj klasi vozila. Pripada joj izgledom, kvalitetom, voznim svojstvima i prvoklasnim motorom. Iako smo još uvijek u dvojbi je li 607-ica automobil koji bismo preporučili poslovnoj eliti ili osobama koje svojim automobilom žele naglasiti svoj položaj u društvu, vjerujemo da nećemo pogriješiti ako kažemo da je Peugeot dobio vozilo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

TESTIRATI PEUGEOTOV model 607 bio je poseban doživljaj jer nakon velikih limuzina renomiranihTESTIRATI PEUGEOTOV model 607 bio je poseban doživljaj jer nakon velikih limuzina renomiranihSnažni 2.7 V6 HDi agregat s 204 KS dao nam je mogućnost da s ovom limuzinom klizimo gradskim prometnicama, ali isto tako da u određenim trenucima u vrlo kratkom vremenu ubrzamo automobil do željene brzine. Maksimalna brzina od 230 km/h možda i nije presudna jer ograničenja, ali i kazne ne dopuštaju prebrzu vožnju, ali i u tom detalju vidi se koliko snage je imao motor ovog automobila.

Bogata serijska oprema, udobna sjedala i izvrsno prilagođen kokpit nisu nas iznenadili jer u ovoj klasi automobila i nismo očekivali manje. Ipak ugodno nas je iznenadila velika stabilnost i laka upravljivost 607-icom te vrlo precizan upravljač i odlični automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Luksuz košta, pa tako i Peugeot 607 ima cijenu koja će mnogima biti previsoka barijera, ali onima koji vjeruju da će u ovom automobilu pronaći dio svoje strasti neće biti problem izdvojiti 386.700 kuna.

Vezane vijesti

Tehnologija HYbrid4 nagrađena Zlatnim volanom u Njemačkoj

Tehnologija HYbrid4 nagrađena Zlatnim volanom u Njemačkoj

Prestižna nagrada Goldenes Lenkrad (Zlatni volan), za dostignuća u auto industriji, u kategoriji ekologija pripala je tehnologiji HYbrid4, koju je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika