04.02.2008. / 15:39

Autor: Igor Ćutuk

JAGODNJAK

Školski odbor smijenio ravnatelja Ležaju

Školski odbor Osnovne škole u Jagodnjaku većinom je glasova smijenio ravnatelja Milovana Ležaju koji će, unatoč suprotnim izjavama ministra Dragana Primorca, najvjerojatnije ostati raditi u prosvjeti

Milovan Ležaja od danas više nije ravnatelj Osnovne škole u Jagodnjaku. Školski ga je odbor smijenio većinom glasova, a za vršitelja dužnosti imenovan je dosadašnji predsjednik tog tijela Lazo Kljajić.

Vijest o Ležajinoj smjeni potvrdio je i osječko-baranjski dožupan iz redova SDSS-a i član Školskog odbora Mile Horvat te istaknuo da će u roku od 15 dana biti raspisan natječaj za novoga ravnatelja.

Večernji list objavio je kako, unatoč pokušaju fizičkog napada na načelnika Općine Jagodnjak Milana Zubera, postoji mogućnost da se Ležaja vrati na prijašnje radno mjesto pedagoga u Osnovnoj školi Jagodnjak, iako je ministar znanosti Dragan Primorac nakon incidenta izjavio da će razmisliti o ostanku Ležaje u prosvjeti uopće.

Roditelji djece nesrpske nacionalnosti u Jagodnjaku pola su godine tražili da se njihova djeca u višim razredima obrazuju po hrvatskom programu, a Ležaju optužuju što im kao ravnatelj to nije omogućio te su zbog toga djecu premjestili u školu u Čemincu. Za šest učenika petog razreda koje su roditelji prebacili u Čeminac osigurat će se povratak u kratkom roku, a za tri učenika viših razreda nastava će se organizirati u Jagodnjaku početkom sljedeće školske godine. Dogovoren je i postupni povratak nastavnika hrvatskog jezika.

Vezane vijesti

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Općinski sud u Mostaru ocijenio je diskriminirajućom praksu postojanja dviju škola pod jednim krovom na području Stoca i Čapljine u kojima se nastava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika