Objavljeno u Nacionalu br. 638, 2008-02-05

Autor: Maroje Mihovilović

TAJLAND

Premijer vodi kuharske emisije

Tajland je dobio neobičnog premijera. To je 72-godišnji Samak Sundaravej, politički veteran, desničar, blizak vojsci. Sundaravej je dugo u politici, bio je i u raznim vladama, ali mu je politika bila posljednjih godina u drugom planu, jer je bio usredotočen na sasvim drukčiju aktivnost. On je veliki gurman, odličan kuhar, pa je posljednjih sedam godina vodio na jednoj privatnoj tajlandskoj televizijskoj stanici gledanu emisiju o kuhanju, te tako postao najpopularniji tajlandski televizijski kuhar.

Prošle godine tijekom nekih političkih perturbacija vojska je zabranila tu televizijsku stanicu, pa je on ostao bez emisije, te se mogao usredotočiti na politiku. Agitirao je na izborima kako bi sačuvao mjesto u parlamentu, koje ima već desetljećima, a bio je tako uspješan da je postao i kandidat za premijera. Prihvatio je premijerski položaj, ali je najavio da će uskoro obnoviti svoju emisiju, u kojoj je promovirao i neka vrlo neobična jela, na primjer, svinjeće nožice kuhane u Coca-Coli.

Vezane vijesti

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi u nedjelju se bez poteškoća vratila u domovinu iz višednevnog posjeta Tajlandu, prvom njezinu odredištu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika