Objavljeno u Nacionalu br. 638, 2008-02-05

Autor: Ivo Pukanić

SDP-ova SPLITSKA UZDANICA

Kandidat za SDP-ova šefa Odbora za nacionalnu sigurnost obmanjuje javnost

Ranko Ostojić, novopečeni saborski zastupnik i SDP-ov kandidat za šefa Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku, još se jednom dokazao kao nepopravljivi lažljivac. Slobodnu Dalmaciju, list u kojem je donedavno bio član uprave, ponovo je iskoristio za obmanjivanje javnosti. U broju od 1. veljače na krajnje perfidan način podmeće Ivi Pukaniću da se nije pojavio na suđenju dan prije, a da se on, kao saborski zastupnik, pojavio iako ima imunitet. Pri tome Ostojić zaboravlja plasirati da ga je Ivo Pukanić tužio prije više od dvije godine zbog klevete, a da se Ostojić u pet dogovorenih ročišta niti jednom nije pojavio na sudu. Tek nekoliko dana prije parlamentarnih izbora Ostojić se prvi put pojavio na ročištu, kada je znao da će to biti pokušaj mirenja koji neće uspjeti.

Znao je jako dobro da će sljedeće ročište biti dogovoreno u vrijeme kada će on već biti saborski zastupnik pod imunitetom. Isto tako jako je dobro znao da mu saborski Odbor za imunitet neće skinuti imunitet zbog tužbe radi klevete, pa se zato tako i bahati kroz svoje novine. U tome krajnje prljavom članku podmeće i dalje, insinuirajući kako se Pukanić nije pojavio na suđenje vjerojatno zbog straha. Zaboravlja pri tome napisati da je sam sudac u predmetu putem odvjetnika Čede Prodanovića poručio Pukaniću da ne treba doći na sud jer ročište neće biti održano zbog automatskog stupanja na snagu Ostojićeva imuniteta. Zaista hrabro od budućeg šefa Odbora za nacionalnu sigurnost, koji bi mogao objasniti javnosti kako to da pet puta nije dolazio na suđenje zato “što nije primio poziv” a zadnja dva puta, kada je znao da mu sud više ne može ništa, slučajno primio poziv i došao na ročišta?

Drugi dio njegova podmetanja odnosi se na pismo Mladena Bajića da protiv njega nije bila pokrenuta kaznena prijava. Nacional nikada nije napisao da je protiv njega pokrenuta kaznena prijava, nego da je protiv njega unutar MUP-a vođena istraga zbog nestanka novca u akciji hvatanja Ante Gotovine. To je još jedna plasirana laž Ranka Ostojića jer Nacional posjeduje cjelokupnu dokumentaciju o istrazi, koju je spreman predočiti sudu onoga trenutka kada ga Ranko Ostojić, “hrabri” saborski zastupnik SDP-a i miljenik Zorana Milanovića zbog toga tuži. Pa neka se takav “častan” čovjek odabere za šefa Odbora za nacionalnu sigurnost. Bit će to na ponos i diku Hrvatskoga sabora.

Vezane vijesti

Isprika Bruxellesa Ostojiću

Isprika Bruxellesa Ostojiću

"Idemo dalje. Europska delegacija u RH nam se ispričala i izjavila kako preporuka Bruxellesa da ne žurimo s izborom glavnog ravnatelja nije njihov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika