04.02.2008. / 22:43

Autor: Igor Ćutuk

PRIVATIZACIJA

Žužulovi zbog malverzacija danas na sudu

Nekadašnji suvlasnici Tvornice čarapa Sloboda sumnjiče se za malverzacije pri podizanju i nevraćanju kredita sredinom devedesetih

Zbog niza zlouporaba vezanih uz Tvornicu čarapa Sloboda danas ujutro bi na Županijskom sudu u Zagrebu u svojstvu osumnjičenika trebali biti ispitani supruga bivšeg ministra vanjskih poslova Miomira Žužula Tatjana i njegov mlađi brat Boris Žužul, doznaje Jutarnji list.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo krajem prošle godine zatražilo je da se protiv njih, kao i protiv bivšeg suvlasnika Slobode Ivice Papeša te još dvije osobe pokrene istražni postupak zbog sumnje da su malverzacijama oštetili tvrtku za višemilijunske iznose i tako ga odveli u stečaj. Tereti ih se da su počinili više zlouporaba u gospodarskom poslovanju i zlouporaba položaja i ovlasti, za što im prijete zatvorske kazne do deset godina zatvora.

Na Županijskome sudu potvrđeno je samo da je stigao spomenuti istražni zahtjev tužiteljstva, ali nitko nije želio davati detaljnije informacije o samom sadržaju optužbi, napominjući da osumnjičeni to trebaju saznati prilikom ispitivanja na sudu, a ne iz medija. No, prema neslužbenim informacijama, nekadašnji suvlasnici tvornice čarapa, Tatjana Žužul i Ivica Papeš, te tadašnji direktor tvrtke Boris Žužul, sumnjiče se za malverzacije pri podizanjima i nevraćanju kredita između 1995. i 1998. godine.

Vezane vijesti

Borac za javne natječaje: Žužul blokira izbor čelnika Croatia Airlinesa

Borac za javne natječaje: Žužul blokira izbor čelnika Croatia Airlinesa

Srećko Šimunović, izvršni direktor za marketing i nabavu Croatia Airlinesa, trebao bi naslijediti Ivana Mišetića na čelu nacionalne aviokompanije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika