07.02.2008. / 11:16

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Tjedni horoskop 5. - 11. veljače 2008.

OVANZahvaljujući dobrom Merkuru, osjećat ćete se bolje nego inače. Zaključit ćete da ima mnogo toga što je moguće napraviti i u ovim, težim poslovnim okolnostima. Bit ćete spretniji u izbjegavanju neprilika, tolerantniji prema drugima, pa i samom sebi.

Možete prihvatiti honorarni posao ili riješiti neke zaostatke. Koristilo bi vam i društvo prijatelja, no, samo neobavezno: od njih nemojte tražiti usluge. Nastavljaju se, naime, neprilike s novcem, a prijatelji vam neće pomoći. Loš Jupiter, osim toga, stvara probleme sa sudovima, pogorša i društveni ugled. Još ste nezadovoljni osobom koju volite ili vam je dosadila osamljenost: to možete riješiti od druge polovine veljače, ne sada. Ako se pojavi depresija, razmislite o putovanju.

BIKSretni ste u ljubavi, odlično zarađujete. Zadovoljni ste odnosima u obitelji, ugled u društvu vam raste. Napredujete u karijeri, isplaćuje se i nagrađuje sve što ste radili duži niz godina. Poštuju vas na poslu, nadređeni vas hvale. Parnice se rješavaju u vašu korist.

Sve će ovo do mnogo većeg izražaja doći u ožujku kada ćete se riješiti lošeg Merkura. Tada će prestati nervoza koju osjećate unatoč svim dobrim promjenama. Za sada, još gubite vrijedne stvari i važne papire, nećete položiti ispite, loša nam je koncentracija, imate problema u prometu, izražavate se konfuzno, dajete brzopleta obećanja, slabo organizirate svakodnevne poslove. Važno je da se nekome bezrazložno ne zamjerite te da što mirnije pregrmite ovog Merkura!

BLIZANCIImate odličan odnosima s vlastitom djecom i svim mlađim osobama te kolegama na poslu. Dobro ste raspoloženi, a to vam u posljednje vrijeme nije tipično raspoloženje! Takvim raspoloženjem dobro djelujete na ljude oko vas, možete se opustiti u društvu prijatelja i znanaca.

Sada više vremena i pažnje posvećujete prijateljima, a većinu planova ostvarit ćete taktičnim i ljubaznim ponašanjem, šarmom i osmjehom. Bit će prilika za nove poslove, a bilo bi dobro da ih prihvatite - valja riješiti financijsku situaciju koja vam prošle godine nije bila sjajna! Spretno ćete obavljati i dosadašnje poslove. Sve obaveze ispunjavajte s najvećom ozbiljnošću jer vam, neobavljene, mogu donijeti mnogo glavobolja. Poradite na povećanju imuniteta!

RAKPomažu vam Saturn i Uran. To znači povoljne promjene, originalnost u poslu, neobična poznanstva, a u isto vrijeme velik napredak u karijeri, preuzimanje novih obaveza – što vam ne pada teško jer radite uporno i sustavno.

Ipak, trenutačno ste vrlo loše raspoloženi, želudac vas nesnosno boli, srce prečesto "preskače", muči vas nesanica, budite se užasnuti ružnim snovima. Ovogodišnji boravak Venere u znaku Jarca vama je vrlo neugodan jer je tu i Jupiter i tako, udruženi, imaju jako djelovanje. Nezadovoljni ste privatnim životom, a na poslu slabom zaradom. Inače mirni, bit ćete u iskušenju reagirati agresivno i netolerantno. Možda je vrijeme da razmislite! Drugi sada nemaju strpljenja za vaše probleme. Svađama to nećete otkloniti!

LAVJoš kratko vrijeme možete biti ogovarani, a prijete vam i sukobi s kolegama na poslu. Ima neočekivanih i neplaniranih poslova, čak posve nepotrebnih. Pored svega, suradnici vas „ostavljaju na cjedilu“ pa sve morate obavljati sami i vrlo ste razočarani ljudima s kojima ste donedavno normalno radili.

Pretrpani ste, dakle, poslovima od kojih za sada nema velike koristi. Ipak, sve ne mora biti loše: u krizama počinjemo rješavati situacije kojima smo nezadovoljni. Loš je aspekt iritantan, stvari čini očitima, ne dopušta da se od njih bježi. Stoga o svemu razmislite, ali samo donošenje odluka ipak odgodite. Uskoro ćete biti smireniji i pametniji! Budite oprezni u prometu, a opuštajte se fizičkom aktivnošću: zdravlje vam je dobro.

DJEVICASve vam ide od ruke. Zadovoljni ste, lijepo izgledate, sretni ste u ljubavi, dobivate poklone i komplimente. Možete očekivati daljnji porast zarade, odlično se razvijaju svi poslovi s nekretninama, parnice završavaju u vašu korist. Uz to, budući da ste vrlo odgovorni i ozbiljni, moguć je napredak u karijeri.

Iskoristite ovo vrijeme za ostvarivanje ozbiljnijih poslova. Možete srediti odnose u obitelji, a i s prijateljima se slažete. Povoljna su putovanja u inozemstvo, također studij. Ipak, Saturn u vašem znaku ima i loših osobina: zna pretjerano uozbiljiti te čak biti depresivan, a kvari i zdravlje. Budući da vam zdravlje ugrožavaju i Uran i Mars, to zaista budite oprezni. Mars vas čini umornim pa se pokušajte češće odmarati.

VAGALakše podnošenje nepovoljnih utjecaja Venere i Jupitera sada vam omogućuju Merkur i Mars. Popravljaju raspoloženje, povećavaju samopouzdanje. Društvo prijatelja i znanaca otklanja moguću depresiju, slično djeluju i makar kraća putovanja. Prisilite se što više izlaziti vani!

U razdoblju loše Venere uobičajene su neprilike u vezi s osobom koju volite, događaju se skandali, niste zadovoljni ni sobom. Loša Venera povećava neuspjeh u poslovima. Vodite računa o tomu jer i Jupiter donosi mnogo briga zbog ozbiljnih poslova (investicije i veće kupnje, pravni poslovi, nekretninama), narušenih odnosa s važnim prijateljima, probleme u obitelji. Istina, dio problema smanjen je zbog Merkura, a dio zbog Marsa, ali ipak budite vrlo oprezni.

ŠKORPIONImate Veneru u dobrom aspektu pa i dalje može biti avantura. Ako ništa drugo, ipak ljepše izgledate, zadovoljni ste sobom. Osim toga, Venera vas djelomično čuva od posljedica vaših nervozno-agresivnih postupaka.

Ipak budite malo oprezniji! Mogla bi vam pobjeći neka preoštra riječ, zbog čega biste nepotrebno pokvarili odnos s okolinom. Valja ustrajno raditi bez obzira na neprilike. Istina je da je teško mirno izdržati lošeg Merkura jer poremeti odnos s prijateljima i znancima, donosi opasnost u prometu, izlaže vas ogovaranju, dekoncentrirani ste. No, od većih šteta čuvat će vas Jupiter, strpljiviji možete biti zbog dobrog Saturna, a sretni u ljubavi zbog odlične Venere. K tome, možete naći bolji posao i znatno popraviti zaradu.

STRIJELACPomaže vam Merkur, popravlja raspoloženja i dobro djeluje na vaše izmučene živce. Vratit će vam se volja za rad, normalno ćete ispunjavati svakodnevne obaveze te razgovarati s poslovnim suradnicima. Bolji će biti i odnos s kolegama na poslu i prijateljima, bit ćete društveniji.

Međutim, pažljivo rasporedite svoje vrijeme. Saturn vas iscrpljuje, a još kratko vrijeme morate izlaziti na kraj i s negativnim Marsom. I taj planet iscrpljuje, odnosi energiju, čini vas bolesnim. Srećom, dakle, možete se mirno baviti svim intelektualnim aktivnostima, pisati, čitati. Veliku pozornost posvetite svom ponašanju. Bit ćete svadljivi i razdražljivi. Istina je da na poslu doživljavate sve veće nepravde, ali vaše bliske osobe za to nisu krive!

JARACJoš ste najsretniji znak: Venera je u vašem znaku, tu je odranije Jupiter, povoljni su Saturn i Uran. Bit ćete odličnog raspoloženja, šarmantni, lijepog izgleda, sretni u ljubavi. Poslovi su također uspješni, mnogo zarađujete, a sređuju se i odnosi u obitelji.

Možete očekivati javna priznanja te poziv u ugledna društva. Pored poslovnih investicija, u ovom razdoblju odlučit ćete se i za kupovanje poklona te obnavljanje vlastite garderobe. I privatno i poslovno bit ćete tolerantni i ljubazni, a istodobno savjesni, ozbiljni, odgovorni i uporni. Napredujete u karijeri. Jupiter osigurava lako rješavanje sudskih sporova, uspješne poslove vezane za nekretnine i nasljedstva, lako studiranje. Zdravlje je, unatoč ponekoj krizi, stabilno.

VODENJAKOvih vam dana mnoštvo dobro obavljenih poslova znatno popravlja raspoloženje, također i zaradu. Dobro vam je aspektirano sve što je u vezi s komuniciranjem, pisanjem i trgovinom. Moguća su putovanja koja će se pokazati ne samo opuštajućima nego i korisnima.

Gotovo sigurno možete očekivati poboljšanje odnosa s okolinom, bolje razumijevanje s djecom i u obitelji, slaganje s kolegama. Često ćete izlaziti vani, ali pokušajte obaviti i što više poslova! Sve kupovine i manje investicije obavite sada, ali se u vezi s onim većim ipak konzultirajte s prijateljima. Morate li polagati ispite, sada je i za to dobro vrijeme. I zdravlje vam je bolje nego u posljednje vrijeme pa se u slobodnom vremenu bavite nekim fizičkim radom ili sportom.

RIBEBit će još briga, niste zadovoljni odnosom s nadređenima kao ni s roditeljima, a nećete se riješiti ni kroničnih bolesti. Imate lošeg Saturna i Mrsa pa će se nastaviti brige zbog statusa i roditelja, a bolesti se mogu pojačati.

Međutim, sve će vam se to činiti posve lako podnošljivim! Tu je odličan Jupiter zbog kojeg dobro zarađujete, ugled vam raste, a odnosi u užoj obitelji su odlični. Uran donosi vam kreativnost. Zarada je sve bolja. Povoljno je vrijeme za sklapanje važnih poznanstava i dugoročnih poslovnih veza. Sredite poslove s nekretninama ili sudovima. Venera će vas poljepšati i donijeti vam sreću u ljubavi: moguće je da počne nova, romantičnija veza. Vodite ipak računa o onom Saturnu pa uredno ispunjavajte sve obaveze.

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika