08.02.2008. / 10:28

Autor: Igor Ćutuk

POLITIKA

HDZ kreće u bitku za Zagreb

Ususret lokalnim izborima koji će se održati u svibnju iduće godine, HDZ počinje potragu za protukandidatom aktualnom SDP-ovu gradonalčelniku Milanu Bandiću

HDZ ovih dana intenzivno traži kandidata koji bi na lokalnim izborima u svibnju iduće godine uspio nadjačati SDP-ova protukandidata i aktualnog gradonačelnika Milana Bandića., doznaje Jutarnji list. Nakon pet provedenih godina na mjestu predsjednice zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor zasad nema ambicija odmjeravatik snage s Bandićem.

"Ne namjeravam se više kandidirati za predsjednicu HDZ-a Zagreba ni gradonačelnicu. Ambicije su mi usmjerene prema radu u Vladi i resoru koji vodim", rekla je Kosor.Kao njezin nasljednik i mogući čelni čovjek zagrebačkog HDZ-a u stranačkim se kuloarima spominje ministar znanosti Dragan Primorac.

"Još nije bilo razgovora o tome, moje ambicije su negdje dalje", rekao je kratko Primorac. Ipak, tajnik gradske organizacije i saborski zastupnik Mario Zubović ima drugačije mišljenje i smatra kako je ministar znanosti čovjek velike energije i operativnih sposobnosti pa dodaje da bi on to mogao.

Kako bilo, Jutarnji doznaje da je gradski HDZ nedavno od središnjice dobio upute u kojima stoji kako su lokalni izbori od velike važnosti za stranku te se stoga moraju najozbiljnije shvatiti. S obzirom na to da Bandića posljednjih mjeseci prate brojne afere, među kojima su i česta poskupljenja komunalija, izmjene GUP-a i dodjeljivanje poslova bliskim prijateljima, HDZ-ovci smatraju kako imaju jedinstvenu priliku da osvoje Zagreb. Tako je jučer i premijer Sanader rekao da imaju dva odlična kandidata. "Jedan je on, jedan je ona, ali prerano je za imena", rekao je Sanader novinarima.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika