08.02.2008. / 12:14

Autor: Igor Ćutuk

NOGOMETNA MAFIJA

Ceci Ražnatović zbog nogometnih transfera pritvor?

Nakon uhićenja trojice čelnika Crvene zvezde, osumnjičenih za protupravnu korist od preprodaje igrača, ista sudbina prijeti i folk pjevačici i poduzetnici Svetlani Ceci Ražnatović

Srbijanska policija nastavlja rat protiv nogometne mafije, a nakon Dragana Džajića i još dvojice bivših čelnika Crvene zvezde, uhićenih zbog sumnje da su protupravno prisvojili pet milijuna eura od prodaje igrača, iza rešetaka bi uskoro mogla završiti i folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, piše beogradski Blic, pozivajući se na izvore u srbijanskom MUP-u.

Srbijansko tužiteljstvo prikupilo je navodno dovoljno dokaza protiv Svetlane Cece Ražnatović, a sumnjiči ju za nezakonitu prodaju 15 igrača FK-a Obilić, čime je taj klub oštetila za više od 22 i pol milijuna njemačkih maraka i 480 tisuća američkih dolara. Slučaj je potkraj prošle godine preuzeo istražni sudac Branislav Pantelić koji je jučer saslušavao i uhićene dužnosnike Crvene zvezde.

Najveći transfer u povijesti Obilića prodaja je Nikole Lazetića turskom Fenerbahceu. Iako je obeštećenje iznosilo šest milijuna maraka, na račun kluba uplaćena su samo dva milijuna, a ostatak je završio na Cecinu računu.

Uhićenjem bivših čelnika Zvezde srbijanska je policija dobila i pravno pokriće da od kolega iz inozemstva dobije podatke o ostalim sumnjivim transferima nogometaša, koji su joj do sada bili uskraćeni, piše beogradski Blic i navodi da bi policija trebala početi ispitivati transfere u desetak nogometnih klubova, među kojima su i Partizan, OFK Beograd, Radnički iz Niša.

"Svaki naš zahtjev koji smo u posljednjih dva mjeseca poslali u inozemstvo ostao je bez odgovora jer su svi inzistirali da im za dostavljanje traženih informacija dostavimo sudsku zamolnicu. Sada, kada je pokrenuta istraga protiv Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miodraga Marinkovića, imamo pravno pokriće da tražimo i dobijemo sve informacije o sumnjivim transferima", rekao je za Blic izvor iz vrha srbijanskog MUP-a, istaknuvši kako će zbog toga sljedećih dana biti intenzivirana istraga o malverzacijama u nogometu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika