08.02.2008. / 20:02

Autor: Martina Čizmić

IZVJEŠĆE SCOTLAND YARDA

Benazir Bhutto umrla je zbog eksplozije bombe

"Eksplozija je uzrokovala snažan udarac njene glave i ruba otvora na krovu automobila što je uzrokovalo po život opasne ozlijede", piše u izvješću

Istražitelji Scotland Yarda objavili su kako je bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto umrla zbog ozlijeda koje je zadobila u eksploziji bombe. Glavom je udarila u otvor na krovu svog automobila i zadobila ozlijede od kojih je poslije preminula.

Također su dodali da nema dokaza da je u Benazir Bhutto pucano iz pištolja. Njihovi nalazi podupiru teoriju koju su iznijeli pakistanski dužnosnici nedugo nakon njezine smrti.

No, glasnogovornik oporbene stranke na čijem čelu je bila Bhutto rekao je da su britanski istražitelji ograničeni u istrazi te kako su u stranci uvjereni da je ona umrla zbog ranjavanja pištoljem.

"Svi dokazi ukazuju da je osoba koja je aktivirala bombu i osoba koja je pucala zapravo jedna te ista osoba", piše u izvješću Scotland Yarda. Napadač je prvo ispalio nekoliko metaka u Bhutto da bi nakon toga aktivirao bombu.

"Eksplozija je uzrokovala snažan udarac njene glave i ruba otvora na krovu automobila što je uzrokovalo po život opasne ozlijede", piše u izvješću.

Nakon Bhuttina ubojstva, njena obitelj i članovi stranke optužili su predsjednika Musharrafa za umješanost u ubojstvo. On je odbacio takve optužbe. Pakistanska vlada zaključila je kako je njeno ubojstvo organizirao Baitullah Mehsud, vođa pakistanskih talibana povezanih sa Al Qaedom. Do tog je zaključka došla i CIA.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika