11.02.2008. / 10:55

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Berlin 4. dan: 44-godišnja Anica Dobra ljepotom nadmašila Penelope Cruz

Tom Arnold, glumac poznat i po tome što je bio u braku s američkom komičarkom Roseanne Barr, priznao je Deanu Sinovčiću u intervjuu za Nacional da su ga kao dječaka seksualno zlostavljali a Anica Dobra osvojila ga je osmijehom koji se, tvrdi Sinovčić, nije nimalo promijenio od vremena kad je igrala u filmu "Kako je propao R'n'R"

Glumac Tom Arnold do sada je bio poznat po braku s glumicom Roseanne Barr, po ulozi u filmu “Istinite laži”, po istinitoj ispovjesti od prije osam godina kako je bio teški ovisnik o alkoholu i kokainu ali ono što mi je u nedjelju ujutro rekao u intervjuu za Nacional, prevazišlo je sva moja očekivanja. Naime, priznao je da je od četvrte pa do sedme godine bio seksualno iskorištavan od nekoliko godina starijeg prijatelja. Arnold je došao u Berlin kako bi promovirao film „Gardens of the Night“ u kojem glumi pedofila. Malo po malo, kroz intervju je počeo pričati kako je bio seksualno iskorištavan i kako je 1990. godine pronašao čovjeka koji ga je iskorištavao i namjeravao ga je dobro izmlatiti. No, kako je u to vrijeme već bio na glasu kao problematična osoba koja ima problema s kokainom i alkoholom, znao je da bi zbog tuče završio u zatvoru. Zato mu je samo zaprijetio i nakon toga cijeli njegov kvart oblijepio njegovim fotografijama na kojim je pisalo “Djeco, oprez”. Zanimljivo, Arnold kao pedofil u filmu otima djevojčicu i dječaka a odraslog dječaka, koji se kasnije odaje prostituciji glumi Evan Ross, 19-godišnji sin poznate pjevačice Diane Ross.

U Berlin su stigli i predstavnici hrvatske i srpske kinematografije, s time da srpski imaju jači razlog za dolazak. Naime, na Berlinaleu se prikazuje film “Ljubav i drugi zločini” redatelja Stefana Arsenijevića koji je prije četiri godine osvojio Oscara za kratki film “(A)Torzija”. S njim su u Berlin došle i glumice Milena Dravić i Anica Dobra. I dok se o Mileni Dravić nema što posebno dodati, bilo je zanimljivo vidjeti Anicu Dobru koja je 1988. nakon filma Krste Papića “Život sa stricem” postala velika zvijezda da bi se početkom rata preselila u Njemačku i nastavila glumiti u njemačkim filmovima. Iako ima 44 godine, činilo mi se da je vrijeme stalo jer mi se, kada sam je susreo, učinilo da vidim onu istu Anicu Dobru koja je kao 26-godišnjakinja glumila u filmu „Kako je propao rock’n’roll“. Nije se ni malo promijenila, čak ni sada ne skida onaj stalni smješak sa lica a na službenoj konferenciji za novinare rekla je Stefanu Arsenijeviću da previše priča zbog čega su novinari zaspali. I doista jedan novinar u uglu dvorane u tom je trenutku spavao.

Iskreno, Anica Dobra zgodnija je od 11 godina mlađe Penelope Cruz koja je u nedjelju došla u Berlin kako bi promovirala film “Elegy” u kojem glumi studenticu koja se zaljubljuje u 30 godina starijeg profesora kojeg glumi Ben Kingsley. Film je lamentacija o ljubavi i muško-ženskim odnosima a najzabavniji je dijalog između Kingsleya i njegovog sina koji ga obaviještava da se razvodi jer se zaljubio u drugu ženu s kojom se namjerava vjenčati. Otac Kingsley kaže sinu “Jesi li normalan, zar ćeš jedan zatvor zamijeniti s drugim?”. Sin ga pita “Otkud ti znaš da je to zatvor?” na što Kingsley odgovara „Zato jer sam odslužio kaznu“.

Prošlu noć, u subotu uvečer, bio sam na patyju u povodu vrlo dobrog filma “Transsiberian” redatelja Brada Andersona, sa Benom Kingsleyem i Woodyjem Harrelsonom u glavnim ulogama. Party je održan u klubu Arctic Palace i sam naziv otkriva kako je dio kluba pretvoren u trendovsko zaleđeno mjesto u kojem debelo odjeven ispijaš piće. Kako mi nije do takve ekstravagancije, držao sam se, kao i gotovo svi gosti, ugrijanog dijela kluba. Kako je producent filma španjolska kompanija Filmax koja je i organizirala party neću vam ni reći kako izgleda party na kojem se Španjolke raspojasaju, a internacionalna ekipa se pridruži. Nakon takve noći čudio sam se kako mi je redatelj Brad Anderson uopće došao na vrijeme na jutarnji intervju. On jest, ali nije njemački glumac Thomas Kretschmann koji također glumi u filmu. Njegova agentica je rekla da je jutros završio u bolnici, dio lica mu se zgrčilo i ne čuje na jedno uho. Šteta, Kretschmann glumi u budućem filmu “Valkyria” sa Tomom Cruiseom, ali me ni ne čudi što je nakon onakve zabave završio u bolnici.

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika