Objavljeno u Nacionalu br. 639, 2008-02-12

Autor: Nacionalova redakcija

OLUPINA MJESECIMA NETAKNUTA

Rusi ne pomažu istrazi

MINISTAR obrane Branko Vukelić u obraćanju novinarima prešutio je da MORH nije udvoljio zahtjevima povjerenstva da pozove u pomoć RuseMINISTAR obrane Branko Vukelić u obraćanju novinarima prešutio je da MORH nije udvoljio zahtjevima povjerenstva da pozove u pomoć RuseIstraga državnog povjerenstva za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera Mi-8 prošlog ljeta u Vukovaru dosad nije dala nikakve rezultate, čak ni pretpostavke zbog čega je došlo do tragedije u kojoj je poginulo i ozlijeđeno više pripadnika Hrvatske vojske. Premda su članovi povjerenstva najvišim dužnosnicima Ministarstva obrane predložili još u jesen prošle godine da potraže pomoć ruskih stručnjaka, to se nije dogodilo, jer Rusi ne žele sudjelovati u istrazi ako nisu uključeni u nju od početka što je bio propust MORH-a.

Na olupini srušenog helikoptera, koja već mjesecima stoji na istom mjestu u Zrakoplovno-tehničkom zavodu Velika Gorica, ništa se ne radi. Sad zagrebačka tvrtka koja programira računalne igre rekonstruira pad helikoptera. Kako je Nacional doznao od izvora bliskih povjernstvu, još treba ispitati graničnik hoda pedale helikoptera i mogućnost pada efikasnosti repnog rotora s obzirom na atmosferske prilike i objekte koji su se nalazili u neposrednoj blizini helikoptera pri uzlijetanju što će trajati barem tri mjeseca.

Vezane vijesti

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Jedna je putnica poginula u utorak pri padu turističkog helikoptera koji se srušio u East river na istoku Manhattana i potonuo, a spašeno je troje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika