Objavljeno u Nacionalu br. 639, 2008-02-12

Autor: Plamenko Cvitić

NOVI DEBAKL DAVORA BUTKOVIĆA

Sve afere blefera novinarstva

NAJBOGATIJI HRVATSKI NOVINAR Davor Butković lažnim je intervjuom sa Sanaderom još jednom doveo u pitanje vjerodostojnost mnogih svojih članaka

VELIKI ODJEK AFERE Lažni intervju sa Sanaderom Davora Butkovića glavna je tema hrvatskih medija, a počeli su je prenositi i straniVELIKI ODJEK AFERE Lažni intervju sa Sanaderom Davora Butkovića glavna je tema hrvatskih medija, a počeli su je prenositi i straniObjavljivanje lažnog intervjua s premijerom Ivom Sanaderom tragikomični je vrhunac karijere Davora Butkovića, najbogatijeg hrvatskog novinara koji već dugi niz godina slovi kao samozvani politički opinion maker u Hrvatskoj. Posljednja epizoda u njegovoj profesionalnoj biografiji, u kojoj je doveo u sramotan položaj cijelu svoju tvrtku Europapress holding i Jutarnji list u kojem objavljuje svoje tekstove, dovodi u pitanje vjerodostojnost mnogih njegovih članaka, ali i njegovu sposobnost da kao politički komentator utječe na hrvatsku politiku.

Koliko je cijeli slučaj subotnjeg intervjua s lažnim premijerom kompromitirao i diskreditirao Butkovića kao novinara pokazuje i činjenica da su o tome, ne bez primjetne doze podsmijeha, već počeli izvještavati i strani mediji. Epilog ovog skandala zasad je još uvijek neizvjestan. Naime, premda je zbog skandaloznog gafa Butković po mišljenju mnogih trebao odmah biti smijenjen, u njegovoj medijskoj kući već kruže glasine da se njegovi poslodavci to neće usuditi napraviti, zbog nečasnih poslova koje je u prošlosti Butković odrađivao za svoje poslodavce.

Doduše, i prije prošlotjednog događaja Butković je slovio kao kadar kojeg se EPH želi riješiti: od nekadašnjeg glavnog urednika tjednika Globus, Butković je godinama bio zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista, no prije nekoliko mjeseci imenovan je za ”urednika sektora javnih izdanja EPH”, što je, čini se, bila tek dobra sinekura, budući da ni ljudima koji rade u EPH nije jasno što ta posljednja Butkovićeva funkcija uopće znači. U međuvremenu, on je nastavio graditi svoj imidž osobe koja doručkuje s ministrima, ruča s premijerom a večera također s nekom silno utjecajnom osobom.

BUNDALOVA SEKTA bila je zanimljiva policiji jer je vrebala maloljetnikeBUNDALOVA SEKTA bila je zanimljiva policiji jer je vrebala maloljetnikeA da je riječ o novinaru upitne vjerodostojnosti Nacional je pisao još prije četiri godine, kad je otkriveno da je Davor Butković jedan od aktera ”praške afere”, odnosno da je u gotovini uložio 250.000 eura u otvaranje klinike u Pragu, a koju je vodio Predrag Bundalo, šef kontroverzne sekte koji je svojedobno bio optužen i za otmicu maloljetne djevojke i njezino odvođenje u SAD. Ni tada, a do danas Davor Butković nije odgovorio na koji je način došao do značajne imovine, budući da je tada objavljeno da živi u raskošnoj vili na zagrebačkom Pantovčaku, čime je stekao epitet najbogatijeg hrvatskog novinara. A u svojoj dosadašnjoj karijeri, on je u nekoliko navrata već bio pod sumnjom da objavljuje lažne ili neprovjerene informacije, a u nekim slučajevima potpomagao je i kriminalne aktivnosti svojih prijatelja. To ga, međutim, nikad nije sprječavalo da u svojim političko-gastronomskim kolumnama izigrava moralnu vertikalu koja s visoka prenosi stavove samog državnog vrha. U posljednjem slučaju, njegov je blef razotrkriven, jer je demantijem Vlade postalo jasno da je Butkovića namagarčio 23-godišnji student.

Davor Butković rođen je 1965. u Zagrebu, novinarstvom se počeo baviti kao srednjoškolac 1981., pišući o rock glazbi. Političkim novinarstvom počeo se baviti početkom 90-ih u tjedniku Globus, gdje je dogurao i do mjesta glavnog urednika. U svim skandalima koji su pratili njegovu medijsku kuću vjerno i zdušno stajao je u njezinu obranu i bio jedan od najbolje plaćenih i privilegiranih djelatnika Europapress holdinga. Svojedobno se oženio Sanjom Mlačak, šeficom marketinga EPH, bračni par je godinama stanovao na vrhu Pantovčaka, blizu Predsjedničkih dvora, a razveli su se nedugo nakon otkrića “praške afere”. Urednik i komentator Butković jedini je hrvatski novinar koji je od novinarskih primanja uspio sagraditi vilu na Pantovčaku. Ne čudi stoga i da je na račun češke tvrtke PB Prometheus u samo nekoliko mjeseci kao tajni ortak mogao uplatiti 250.000 eura. Redoviti je posjetitelj najskupljih restorana u Zagrebu, a često se hvalio da putujući svijetom odsjeda u najluksuznijim hotelima, poput Ritza u Parizu.


U proljeće 1998. Davor Butković je u Jutarnjem listu na neprofesionalan način podvalio Marku Marčinku tvrdnju da je on peti ortak u aferi Dubrovačka banka. Butković je tim falsifikatom na najizravniji način zaštitio Ivića Pašalića.

Pokušavajući parirati kompetentnoj tvrdnji Nevena Barača, tadašnjeg šefa Dubrovačke banke, da je upravo Ivić Pašalić tajni peti ortak u financijsko-obavještajnoj skupini koja je Dubrovačku banku nastojala bez ulaganja kapitala pretvoriti u svoje vlasništvo, Jutarnji list objavio je na naslovnoj stranici - golemim slovima nepostojeću ”kontraizjavu” Marka Marčinka iz Glumina banke: ”Ja sam peti potpisnik ortačkog ugovora”. Marčinko je doista tada razgovarao s Butkovićem, ali mu to nije rekao. U intervjuu s Marčinkom te izjave nije bilo, a Marčinkov demanti - upozorenje da nikada nešto slično nije izjavio, da se to vidi iz intervjua, i da postupak Jutarnjeg lista nema veze s činjenicama - objavljen je nekoliko dana poslije sitnim slovima u sredini novina. Marčinko je kasnije, zato što se branio, i sam nastradao u Pašalićevoj osveti - podmetnuta mu je afera, koja je naknadno izazvala kolaps cijelog domaćeg bankarskog sustava, na koncu je završio u zatvoru, a njegova supruga je počinila samoubojstvo. Butkovićeva akcija urodila je plodom.

LAŽNI INTERVJU koji je Butković radio s mail adresom linea4@gmail.com i mislio da je s druge strane SanaderLAŽNI INTERVJU koji je Butković radio s mail adresom linea4@gmail.com i mislio da je s druge strane SanaderNa sjednici Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost na kojoj se nedugo poslije objave lažne Marčinkove tvrdnje trebalo raspravljati o Pašalićevoj smjeni, Pašalić nije smijenjen. Hrvatska je već tada mogla krenuti u posve drugi pravcem, ali je još pune dvije godine ostala talac Pašalićeva mračnog zakulisnog političkog djelovanja. Butkovićev angažman u toj epizodi bio je nedvojbeno nečastan, ali donekle i razumljiv. Dvije godine kasnije, tajni ortački ugovori o djelovanju medijskog kartela Grupo, otkrit će da je Pašalić zapravo bio i jedan od tajnih suvlasnika Jutarnjeg lista, a Butković utoliko i njegov plaćeni radnik.

U studenom 2004. Nacional je otkrio najkontroverzniju priču vezanu uz Davora Butkovića. On se, naime, našao u središtu međunarodnog financijskog i kriminalnog skandala kao tajni ortak u klinici za plastičnu kirurgiju u češkom glavnom gradu Pragu, a češka policija istraživala je kriminalno djelovanje pripadnika neobične sekte protjerane iz SAD-a a pod vodstvom Predraga Bundala, koji je za sebe tvrdio da je reinkarnacija Isusa Krista. Kao tajni ortak, Butković je upravo preko Sanje Živković-Kuprešak, nekadašnje fotografkinje a tadašnje treće tajnice hrvatskog veleposlanstva u Pragu, kojoj je Butković ”sredio” to zaposlenje, stekao vlasnički udjel u kontroverznoj tvrtki Aesthetia plastic surgery koja je u Pragu u sumnjivim okolnostima otvorila kliniku za estetsku kirurgiju Jacques Dessange. Butković je od travnja do srpnja 2004. na račun tvrtke PB Prometheus, koja je u suvlasništvu Predraga Bundala, sumnjivog biznismena hrvatskog podrijetla, uplatio 175.000 eura, a poslije još 75.000 eura pa je njegova ukupna investicija iznosila 250.000 eura. Butković je u biznis u Pragu ušao preko Sanje Kuprešak, koja se glavnim češkim gradom vozila najnovijom crvenom volkswagen bubom zagrebačkih registracijskih oznaka ZG 4913-AO koju joj je Butković darovao u znak prijateljstva, ali je Butković ostao formalni vlasnik.

Kasniji događaji potvrdili su pisanje Nacionala: Butkovićeva bliska prijateljica Sanja Kuprešak hitno je povučena iz Praga, a ubrzo je i izbačena iz hrvatske diplomacije. Osim novca, Butković je u slučaju sudjelovao i tako što je osobno vršio pritisak na Sanju Đurišić, Hrvaticu koja živi u Pragu i čiji je prostor koristila kontroverzna klinika.

Kad je Sanja Đurišić odlučila izići iz cijelog posla, a nije željela ispod cijene prodati prostor dotadašnjim poslovnim partnerima, Butković i njegovi prijatelji nisu to htjeli dopustiti, pa je ona dobila nekoliko SMS poruka s različitim prijetnjama, iz kojih se dalo naslutiti da bi se trebala zabrinuti za vlastitu sigurnost, ali i sigurnost svoje obitelji u Zagrebu. Uskoro ju je na mobitel počeo zvati i Davor Butković, koji joj je “dobronamjerno” dojavljao da je “nekim ljudima stala na žulj” i ponavljao da bi bilo najbolje da se povuče iz klinike. Ona je tada zatražila zaštitu i pomoć od nekoliko opasnih poslovnih ljudi iz Beograda, pa je jedan od njih, Milan Narandžić zvani Limun, na mobitel nazvao Butkovića i zamolio ga da prekine s pritiscima na vlasnicu prostora. Butković je u tom razgovoru tvrdio da je sugovornik pogriješio, jer on uopće nema veze s češkom klinikom. Dva sata kasnije Butković je sam nazvao tog čovjeka i pozvao se na hrvatskog premijera Ivu Sanadera i hrvatsku vladu koji po Butkovićevim riječima, navodno, stoje iza njegova projekta. U drugom telefonskom razgovoru Butković je sugovorniku iz Beograda priopćio da je beogradske pozive smatra najobičnijim prijetnjama koje je prijavio hrvatskoj vladi i premijeru Sanaderu. Kako ističe Nacionalov izvor, beogradski sugovornik nije bio impresioniran Butkovićevim vezama. “Jebe mi se i za tebe i za tvog premijera”, uzvratio mu je. Nekoliko dana prije nego što je Nacional objavio tekst o praškoj aferi, Butković je očito dobio informaciju s čime sve Nacional raspolaže, pa je preko najvišeg državnog vrha pokušao zaustaviti objavljivanje cijele afere.

Nakon što je Nacional objavio članak o Butkovićevim poslovima u Pragu, on se preko stranica Jutarnjeg lista obrušio na Ivu Pukanića i cijeli Nacional s glupavim tezama o obavještajnim akcijama i organiziranom kriminalu. Ipak, priznao je da je ”svojim prijateljima posudio novac”, a potvrdio je kako je svoju blisku prijateljicu Sanju Kuprešak zaposlio u Ministarstvu vanjskih poslova. U svom bahatom i arogantnom stilu tom se prilikom čak i pohvalio da je u državnu službu ”preporučio” još desetak svojih prijatelja.

MAHI-MAHI poznata i kao 'dolphin fish', delikatesa koja je zavarala ButkovićaMAHI-MAHI poznata i kao 'dolphin fish', delikatesa koja je zavarala ButkovićaU svom napadu na Nacional Butković ipak nije objasnio tko su njegovi prijatelji kojima je posudio milijun i pol kuna, pa je to Nacional istražio: Butkovićevi praški prijatelji bili su članovi opasne kvazivjerske sekte kojoj je na čelu Predrag Bundalo, međunarodni prevarant s optužbama za kriminal, kojemu je, uz ostalo, u Hrvatskoj bilo suđeno zbog otmice malodobne djevojke, a strahovalo se i da je riječ o silovanju. Predstavljajući se kao reinkarnacija Isusa Krista, Bundalo je u posljednjih deset godina u svoju opskurnu sektu vrbovao na desetke kćeri i sinova imućnih Zagrepčana, a za nekolicinu se i danas tvrdi da ih drži u psihičkom zatočeništvu u glavnom češkom gradu. Najupečatljiviji slučaj Bundalove sekte seže u 1998. godinu, kad je Bundalo oteo i odveo u Ameriku tada malodobnu djevojku M.G. iz Zagreba, zbog čega je za njim raspisana Interpolova tjeralica. Nakon uhićenja i deportacije iz Sjedinjenih Država, uhitila ga je i hrvatska policija. Pušten je nakon jednomjesečnog pritvora u Remetincu, ali mu je zbog mogućeg bijega iz države policija do suđenja oduzela putovnicu. I u tom slučaju Davor Butković je odigrao kriminalnu ulogu: za članove Bundalove sekte, pa tako i za maloljetnu M.G. on je, tada kao glavni urednik Globusa, izdao lažne akreditacije u kojima je stajalo da su oni novinarski suradnici Globusa, pa su na taj način na prijevaru došli do američkih viza. Dolaskom novog američkog ambasadora Lawrencea Rossina, američke službe pokrenule su internu istragu o tome tko je i kako članovima kontroverzne sekte izdao vize za SAD, ubrzo se otkrilo da je većina članova sekte u SAD otputovala uz pomoć novinarskih akreditacija Globusa koje je potpisao osobno Davor Butković, pa je uprava EPH morala odgovoriti zašto je Globus u SAD kao novinare poslao desetak osoba, a procurila je i informacija da se Bundalo na raznim svojim putovanjima po svijetu predstavljao kao novinar, dokazujući to Globusovom press iskaznicom.

Butkovićeve afere nastavljale su se i dalje. U prosincu 2004. izmislio je aferu oko Dijane Pleštine, supruge Ivice Račana. Naime, u svom članku u Jutarnjem listu Butković je napisao da mu je Ivica Račan kazao kako njegovu suprugu prate agenti Protuobavještajne agencije. Nekoliko dana kasnije tjednik Globus objavio je bombastičnu priču “Špijun POA-e u Račanovu krevetu”, u kojem se tvrdilo da Dijanu Pleštinu istražuju ljudi bliski predsjedniku Mesiću. Ipak, Butkovićeve lažne konstrukcije uskoro je demantirao i sam Račan, koji je u jednom intervjuu kazao da su Butković i Globus očito cijelu priču izmislili kako bi pokušali posvađati Mesića i Račana. Butković je i tada uhvaćen u laži, no nije snosio nikakve sankcije.

U travnju 2005. Nacional je objavio strogo čuvanu tajnu: Ministarstvo financija pokrenulo je ovrhu nad računima Davora Butkovića, jer je u tom trenutku državi dugovao 380.000 kuna na ime neplaćenih poreza. Tada se saznalo da Butković ima iznimno visoka primanja: nekoliko godina mjesečno je na svoj račun dobivao oko 140 tisuća kuna, da bi mu nakon otkrivanja praške afere mjesečni prihodi spali na ”samo” 63 tisuće kuna, čime vjerojatno i danas drži rekord kao najbolje plaćeni hrvatski novinar.

Osim političkih izmišljotina, Butković je se u proteklih nekoliko godina ”proslavio” i svojim drugim hobijem: gastronomijom. Ipak, i na tom polju pokazao je zavidno neznanje koje je oduvijek prikrivao hinjenom stručnošću i bahatošću. Krajem listopada 2006. nasmijao je sve gastronomske znalce svojom recenzijom washingtonskih restorana. Ondje je boravio nekoliko dana u vrijeme kad je premijer Ivo Sanader bio u posjetu američkom predsjedniku Bushu. U jednom od brojnih restorana koje je Butković tih dana pohodio, kao specijalitet mu je bilo ponuđen kostarikanski mahi-mahi. Prema vlastitom priznanju, on je odbio to jelo, jer smatra da je ”jedenje delfina kanibalski”. Butkoviću je, naime, u Oceanairu ponuđen odrezak mahi-mahi te su mu konobari vjerojatno rekli da je riječ o “dolphin fish“, a on je, kako je i napisao, bio uvjeren da mu nude odrezak od dupina. No, mahi-mahi nema baš nikakve veze s dupinima sisavcima nego je to vrsta ribe, koja se naziva i riba dupin, dorado ili lampuki. U restoranima se za tu ribu uvriježilo ime mahi-mahi upravo kako bi se izbjeglo brkanje s dupinima. Meso im je izvrsna okusa pa je postalo popularno u mnogim restoranima, ponekad kao zamjena za sabljarke.

Međutim, sve Butkovićeve gafove i izmišljene priče, prije nekoliko dana zasjenio je lažni intervju s premijerom Ivom Sanaderom. Prema izvorima iz Jutarnjeg lista, na intervju s premijerom Sanaderom već je dulje vrijeme čekalo dvoje novinara Nino Đula i Ana Plišić. Davor Butković očito se u svojoj bahatosti mlađim kolegama htio prikazati kao osoba toliko bliska hrvatskom premijeru da od njega može preko reda dobiti intervju u roku dan, dva i upravo je zbog toga došlo do tragikomičnog skandala u kojem je taj otužni blefer doživio vrhunac svog neprofesionalizma.

AFERA 'PETI ORTAK' 7. svibnja 1998.
Falsifikat na naslovnici Jutarnjeg

Davor Butković objavio je u Jutarnjem listu 7. svibnja 1998. intervju sa šefom tadašnje Glumina banke Markom Marčinkom. Na naslovnicu lista je postavljen debelo falsificirani naslov 'Ja sam peti potpisnik ortačkog ugovora'. Tako je pravi peti ortak u aferi Dubrovačka banka Ivić Pašalić, spašen pred ključnu sjednicu VONS-a na kojoj je trebao biti uklonjen.

AFERA 'PRAG' 9. studenoga 2004.
U biznisu s reinkarnacijom Isusa Krista

Nacional je u studenom 2004. prvi otkrio da je Davor Butković bio upleten u financijski i kriminalni skandal kao tajni ortak u klinici za plastičnu kirurgiju u Pragu pod kontrolom neobične sekte. Butković je u tvrtku iza klinike uložio 250 tisuća eura, a kasnije se otkrilo da je suvlasnik klinike Predrag Bundalo, guru koji je tvrdio da je reinkarnacija Isusa Krista.

NAJNOVIJA AFERA
Konačna diskreditacija

Nakon intervjua s premijerom Sanaderom objavljenog u Jutarnjem listu u subotu uslijedio je demanti iz Vlade: 'Intervju u Jutarnjem listu je izmišljen'. Detalji su vrlo brzo isplivali u javnost: Butković je SMS-om dogovorio intervju s 23-godišnjim Vikotorom Zahtilom, a pitanja mu je poslao na njegovu besplatnu gmail adresu.

AFERA 'SEKTA' 16. studenoga 2004.
Američke vize za Bundalove ljude

Nakon otkrića afere s praškom klinikom, Nacional je prvi pisao i o Butkovićevim drugim vezama sa sektom Predraga Bundala. Tako je otkriveno i da je Butković pomagao članovima sekte da dobiju vize za SAD tako da im je davao akreditacije kao novinarima Globusa. Američki ambasador Rossin proveo je svojedobno zbog toga istragu i uprava Europapress holdinga morala je odgovarati na neugodna pitanja američkih diplomata u Zagrebu.

Ekshibicionist i performer koji je nasadio Davora Butkovića

TKO JE VIKTOR ZAHTILA, mladić za kojeg je Butković mislio da je premijer
Ivo Sanader

VIKTOR ZAHTILA, mladi novinar i aktivist čija je šala Butkovićevom krivnjom otišla predalekoVIKTOR ZAHTILA, mladi novinar i aktivist čija je šala Butkovićevom krivnjom otišla predalekoU jednom od najvećih skandala u povijesti hrvatskog novinarstva prošlog su tjedna sudjelovale samo dvije osobe: EPH-ov urednik Davor Butković i 23-godišnji student novinarstva Viktor Zahtila. Iako je za javnu sramotu zbog objavljivanja lažnog intervjua s premijerom Ivom Sanaderom isključivo odgovoran Davor Butković, iz medijske kuće EPH pokušali su njegovu krivnju umanjiti nesuvislim tezama o konspirativnoj akciji u kojoj su zajednički sudjelovali Večernji list i Nacional, argumentirajući to objavom podatka da je 23-godišnji Zahtila komunicirao s Butkovićem iz kuhinje novinarke Večernjeg lista, a u teoriju zavjere uklopio im se i ”tajni” podatak, doduše lako provjerljiv na internetu, da je Zahtila jednu godinu honorarno surađivao u NCL Media Grupi.
A tko je uistinu Viktor Zahtila? Sin labinskog umjetnika Deana Zahtile, koji je zajedno s pjevačem Massimom Savićem početkom devedesetih osnovao umjetničku udrugu Labin Art Express. Umjetnički performer Dean Zahtila izazvao je veće zanimanje tijekom festivala Eurokaz 2005. godine, kad ga je pred prepunom dvoranom na sceni osvjetljenoj reflektorima oralno zadovoljila njegova partnerica Xena L. Županić.
U njegovim ekscentričnim nastupima oduvijek ga je pratio i sin Viktor, koji je nakon završene gimnazije i sam krenuo stazama svog oca - privlačenjem pažnje ekshibicionističkim akcijama. Bolji poznavatelji mladoga Zahtile zbog toga nisu bili iznenađeni da je naposljetku spojio svoje dvije ljubavi: novinarstvo i ekshibicionizam. A na taj performance nasjeo je urednik Jutarnjeg lista Davor Butković. Ujesen 2003. Viktor Zahtila upisao je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a još prije toga pisao je filmske recenzije na internetskom portalu Gay.hr. Kako je te jeseni web redakcija Nacionala pokrenula novi portal, angažirano je desetak studenata novinarstva, koji su honorarno pisali kraće vijesti za portal.
Među njima bilo je i dvoje prijatelja, Milena Zajović i Viktor Zahtila. Ona je na Nacionalovu webu provela samo tri mjeseca, potom se u prosincu 2004. zahvalila na suradnji. Njezin povratak u novinarske vode zbio se tijekom 2005. godine, kad se zaposlila u gradskoj rubrici Večernjeg lista, a u toj kući radi i danas. Viktor Zahtila je u NCL Media Grupi proveo otprilike godinu dana: isprva je pisao kraće vijesti na Nacionalovu webu, a potom je počeo raditi u tjedniku Zagreb NEWS. U siječnju 2006. nadležni urednik zahvalio mu je na suradnji. Tijekom cijelog svog rada u NCL Media Grupi objavio je dva članka u tjedniku Nacional i surađivao na još jednom. U međuvremenu, Viktor Zahtila je intenzivirao svoj aktivistički angažman. Osim u udruzi Iskorak, sudjelovao je na svim dosad održanim gay pride manifestacijama, pri čemu je svojim ekshibicionističkim odijevanjem i ponašanjem uvijek privlačio pažnju. Kroz protekle dvije godine Viktor Zahtila je na portalu Gay.hr nastavio s novinarskim poslom, ali s primjetnom dozom ekshibicionizma.
Tako je tijekom 2006. napravio intervju s Anom Lučić i njezinim zaručnikom Mladenom Schwarzom, u kojem svojim sugovornicima nije otkrio za koji medij radi intervju, pa su oni naivno iznosili svoje stavove o homoseksualnosti ni ne sluteći da daju intervju za gay portal. Uskoro je Zahtila uz pomoć svojih suradnika za Gay.hr napravio intervju s televizijskim novinarom Aleksandrom Stankovićem, koji je bio proglašen za najprivlačnijeg muškarca na gay.hr portalu, a lani je objavljen i Zahtilin intervju s novinarom Denisom Kuljišem, u kojem je 23-godišnji Viktor naveo Kuljiša da pričaju o tome kako se pokojni predsjednik Tuđman bojao homoseksualaca i navodeći neka poznata imena čije je seksualno usmjerenje uvijek bilo tajnovito.
Viktor Zahtila bio je i glavni glumac u spotu sastava Lolobrigida “Moj dečko je gay”, a prije no što je nasamario EPH-ova urednika Jutarnjeg lista Davora Butkovića, Viktor Zahtila u prosincu 2007. načinio je i svojevrsni video hommage premijeru Ivi Sanaderu: na Youtubeu je postavio trominutni video spot s nazivom “Mandatar mog srca”, u kojem onanira nad predizbornim plakatom predsjednika HDZ-a.
Kako je sam izjavio, po plakate sa Sanaderovim likom otišao je izravno u središnjicu HDZ-a, gdje su mu, ne sluteći zašto ih to traži, dali desetak Sanaderovih plakata koji su kasnije bili upotrijebljeni u još jednoj umjetničkoj igri Viktora Zahtile.

Vezane vijesti

Nadnica za obmane: Butkovićeva mjesečna plaća 126.000 kuna

Nadnica za obmane: Butkovićeva mjesečna plaća 126.000 kuna

Davor Butković, komentator Jutarnjeg lista u svojem današnjem komentaru ponovno je napisao jednu laž. Tvrdio je da je ubijeni Ivo Pukanić zbog svojih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika