13.02.2008. / 09:01

Autor: Igor Ćutuk

RATNI ZLOČINI

Nastavlja se suđenje Branimiru Glavašu

Na Županijskom sudu u Zagrebu u slučajevima "garaža" i "selotejp" danas bi trebali svjedočiti osječki odvjetnik Damir Ratković i sudska službenica Anica Kovač

Svjedočenjem osječkog odvjetnika Damira Ratkovića i sudske službenice Anice Kovač na Županijskom sudu u Zagrebu danas se nastavlja suđenje Branimiru Glavašu i suoptuženima za ratne zločine nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991. u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Ratković je, kako je izvijestio HTV, bio prvi odvjetnik optuženog Zdravka Dragića, koji je prema ranijem priznanju uvrštenom u optužnicu pucao u jedinog preživjelog svjedoka likvidacija osječkih Srba na Dravi. Iznoseći u siječnju svoju obranu, Dragić je izjavio da je policija njegov iskaz izvukla ucjenom.

Proteklog tjedna dvojica su Osječana, koji su navodno svjedočili o istrazi o ratnim ubojstvima u Osijeku dobila anonimna prijeteća pisma, no HTV tvrdi kako nije riječ o tajnim svjedocima. Jedan je od njih nedavno svjedočio na zagrebačkom Županijskom sudu i to mu nije prva prijetnja. Za život strahuje i drugi primatelj koji je o saznanjima kao tadašnji član Kriznog štaba svoj iskaz dva puta dao policiji, no još nije pozvan za svjedoka. Pismo istog sadržaja stiglo je i na jednu zagrebačku adresu.

Neslužbeno se doznaje da ga je primio bivši načelnik Policijske uprave osječko-baranjske i jedan od svjedoka u slučaju "selotejp" Vladimir Faber. Glavaševa obrana tvrdi kako to s njezinim branjenikom nema veze. Smatraju kako se navodnim anonimnim prijetećim pismima svjedocima i predsjedniku Sudskog vijeća pokušava stvoriti dojam da postoje vjerodostojni svjedoci protiv Branimira Glavaša te skrenuti pozornost javnosti s nezakonitih postupaka Vladimira Fabera i drugih policijskih službenika.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika