14.02.2008. / 09:11

Autor: Igor Ćutuk

LOKALNI IZBORI

Za izbore u Osijeku predano devet lista

Osječko Gradsko izborno povjerenstvo primilo je devet stranačkih, koalicijskih i nezavisnih lista za prijevremene izbore za Gradsko vijeće 9. ožujka. HINA izvješćuje kako su do ponoći i isteka zakonskog roka izborne liste predali HSP, SDP, HDZ, koalicija HNS-a, HSU-a i Zelenih Hrvatske te koalicija Glavaševa HDSSB-a i HSS-a.

Gradsko izborno povjerenstvo zaprimilo je i liste HSLS, SDSS-a, Demokratske stranke Slavonske ravnice te Nezavisne liste Zvonimira Borasa.

Tijekom narednih 48 sati GIP će u javnim glasilima objaviti pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbore za Gradsko vijeće, nakon čega počinje izborna promidžba.

Na prethodnim prijevremenim izborima, 25. studenoga, najviše vijećnika, po sedam, osvojili su HDSSB i HSP, SDP šest, HDZ 4, a HNS jednog vijećnika.

Zbog nemogućnosti dogovora o formiranju gradske vlasti, vijećnici ovih stranaka su, 10. siječnja, podnijeli ostavke na svoje mandate, nakon čega je Vlada, 24. siječnja, raspisala nove prijevremene izbore za osječko Gradsko vijeće.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika