23.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA

NASTAVAK SUĐENJA NEVENKI TUĐMAN

NASTAVAK SUĐENJA NEVENKI TUĐMAN

Suđenje Nevenki Tuđman, kćeri prvog hrvatskog predsjednika optuženoj za nezakonito posredovanje kojim je zaradila oko 1,7 milijuna kuna, nastavlja se u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu. Nastavak suđenja započeti će saslušanjem drugooptuženog Igora Kneževića, bivšeg poslovnog partnera Nevenke Tuđman, koji je na početku suđenja u lipnju ove godine priznao krivnju. Knežević je tada izjavio da je Nevenka Tuđman bila zadužena da mu omogući pristup državnoj upravi kako bi lakše dolazio do poslova ugradnje telekomunikacijskih sustava, dok je on sa svojom tvrtkom bio zadužen za njihovo obavljanje. Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) tereti Nevenku Tuđman da je koristeći svoj društveni položaj i ugled dok joj je otac bio na vlasti omogućila Kneževiću ugradnju telefonskih centrala u desetak fakulteta, instituta i javnih ustanova. Na tim je poslovima Knežević navodno zaradio više milijuna kuna, a Nevenka Tuđman oko 1,7 milijuna kuna provizije.
Knežević je optužen za utaju poreza i drugih davanja, ali i za zlouporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je na intervenciju Nevenke Tuđman 1996. bez natječaja i odgovarajuće stručne spreme imenovan glavnom stručnom i odgovornom osobom u Ministarstvu znanosti i tehnologije za natječaje za ugradnju telefonskih centrala.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika