15.02.2008. / 13:02

Autor: Igor Ćutuk

GOSPODARSKI KRIMINAL

Bivšem direktoru PIK-a Vrbovec pet godina zatvora

Bojan Bevc nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija kojima je PIK Vrbovec od 2002. do 2004. oštetio za pet i pol milijuna kuna

Slovenac Bojan Bevc nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija i gospodarskog kriminala čime je PIK Vrbovec oštetio za 5 i pol milijuna kuna.

Bivši predsjednik Uprave PIK-a Vrbovec i zastupnik njujuroške tvrtke Adria Management s kojom je PIK imao ugovor o obavljanju menadžerskih poslova, na temelju nepravomoćne presude koju je donio Županijski sud u Velikoj Gorici, proglašen je krivim za zlouporabe u gospodarskom poslovanju te zloporabu položaja i ovlasti.

Osim zatvorske kazne izrečena mu je i sigurnosna mjera petogodišnje zabrane vođenja trgovačkih društava. Produljen mu je pritvor u kojem je od ožujka 2006. kada su ga austrijske vlasti izručile Hrvatskoj, a dužan je platiti oko 190 tisuća kuna troškova postupka. PIK Vrbovcu dosuđena je odšteta od 5 i pol milijuna kuna, a ostatak potraživanja PIK će morati pokušati naplatiti građanskom parnicom protiv Bevca.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika