16.02.2008. / 09:12

Autor: Igor Ćutuk

POLITIKA

Milanović: U kampanji SDP-a nije bilo antihercegovštine

Predsjednik SDP-a ocijenio je kako u HDZ dosegnuo svoj maksimum, a SDP nakon proteklih izbora ojačao i u krajevima gdje su birači tradicionalno skloniji HDZ-u. U SDP-ovoj kampanji, tvrdi, nije bilo tzv. antihercegovštine

Niti u sloganu "Odlučimo u Hrvatskoj", niti u SDP-ovoj predizbornoj kampanji na proteklim parlamentarnim izborima nije bio ni jedan element tzv. antihercegovštine, ocijenio je u razgovoru za današnji Večernji list predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

"Radi se o stavu koji prema svim anketama podržava oko dvije trećine građana Hrvatske, radi se o većini biračkog tijela i 99 posto članova moje stranke", rekao je Milanović, istaknuvši kako je gotovo 800 tisuća ljudi u zemlji u kojoj se više od 90 posto izjašnjavaju kao katolici glasalo za SDP, što znači da su glasali uglavnom katolici.

"Ja nisam rekao da sam ateist, nego sam kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva HTV-a rekao da sam agnostik. Riječ ateist nisam i ne bih upotrijebio", rekao je lider SDP-a.

Ocijenio je i kako protekli parlamentarni izbori nisu SDP-ov maksimum, da je stranka znatno ojačala te da je posljednjih mjeseci dobila potporu i u krajevima u kojima je tradicionalno dominantan HDZ.

"To je moja projekcija, ali neki trendovi to jasno pokazuju, kao što je ogroman rast podrške SDP-u i u sredinama tradicionalno sklonim HDZ-u", rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika