16.02.2008. / 10:09

Autor: Igor Ćutuk

ZAGREB

Mesić: Srbiji treba pomoći u suočavanju s novim okolnostima

Hrvatska je spremna pomoći koliko može u novom životu Kosova, ali treba pomoći i Srbiji u suočavanju s novim okolnostima, izjavio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da je Hrvatska svjesna legitimnih težnji kosovskih Albanaca i neće im poricati pravo na samoopredjeljenje, za koje se i sama izborila u Domovinskom ratu.

"Svjesni smo legitimnih težnji Albanaca na Kosovu. Niti hoćemo, niti možemo drugima poreći pravo na samoopredjeljenje koje smo za sebe tražili i morali s oružjem u ruci izboriti u procesu krvavog raspada jugoslavenske federacije", izjavio je Mesić u Večernjem listu.

Hrvatska je, prema njegovim riječima, spremna pomoći koliko objektivno može u novom životu Kosova, no dodao je da isto tako treba pomoći i Srbiji u suočavanju s novim okolnostima i traženju njezina mjesta u međunarodnoj zajednici, u kojoj će demokratska, stabilna Srbija biti uvijek dobrodošla.

Mesić je ponovio da će se Hrvatska u odnosu na proglašenje neovisnosti Kosova ponašati kao većina članica EU-a, ali neće samo slijepo i bez razmišljanja slijediti bilo koga, zanemarujući pritom vlastite interese i potrebe.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika