16.02.2008. / 11:58

Autor: Igor Ćutuk

SOCIJALA

U Puli prosvjed protiv visokih cijena

Puljani prosvjedom poručuju kako ne žele biti najskuplji grad u Hrvatskoj te izražavaju zabrinutost poskupljenjima kojima se ne nazire kraj

U Puli je održana prosvjedna akcija Sindikata Istre i Kvarnera pod nazivom "Ne želimo biti najskuplji". Protiv vala poskupljenja, visokih cijena i povećanih troškova života na gradskoj je tržnici jutros prosvjedovalo nekoliko stotina Puljana, izražavajući nezadovoljstvo što je već dvije godine njihov grad na neslavnu prvom mjestu po skupoći.

Sindikat Istre i Kvarnera izračunao je da Pula posljednje dvije godine ima najskuplju potrošačku košaricu u Hrvatskoj, a kap koja je prelila čašu najnovija su poskupljenja gradskih komunalija.

"Nije dosta da je košarica najskuplja u Hrvatskoj nego su nam i gradski čelnici digli cijene što ćemo osjetiti već idućega mjeseca - od 10 pa do čak 50 posto", rekao je Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić u izjavi za Hrvatsku televiziju.

Sindikalna košarica koja pokriva osnovne životne potrebe četveročlane obitelji poskupjela je za oko 17%, dok je kupovna moć po sindikalnoj računici istodobno pala za desetak posto. Uz već podignute cijene gradskoga prijevoza i dječjih vrtića, od 1. veljače cijene su podigli i gradsko komunalno poduzeće Herculanea, Vodovod i Tržnica.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika