16.02.2008. / 16:45

Autor: Igor Ćutuk

AKTUALNO

Zaustavljen požar u Kliškom polju, kod Metkovića i dalje gori

Vatrogasci su zaustavili širenje požara kod Klisa. Na makarskom području svi su požari ugašeni, a prema prvim procjenama izgorjelo je 27 tisuća četvornih metara borove šume, maslina i niskog raslinja

Vatrogasci su uspjeli zaustaviti širenje požara u Kliškome polju, obranjene su sve kuće uz izvor rijeke Jadro i vodocrpilište.

HRT javlja kako se na rubovima požarišta zbog snažne bure, koja na udare dostiže i 100 kilometara na sat, stalno javljaju novi plamenovi pa se još ne može govoriti o lokalizaciji požara u kojem je dosad izgorjelo više od stotinu hektara površine. Težih posljedica nije bilo, no vatrogasci su cijelu noć zbog jakog vjetra čuvali požarište.

U požarima koji su jučer i sinoć planuli na širem makarskom području, od kojih su veći bili u Brelima i Tučepima, izgorjeli su borova šuma, masline i nisko raslinje na površini od približno 27 tisuća četvornih metara.

Vatrogasni zapovjednik za makarsko primorje Dražen Glavina za HINA-u je izjavio kako je dio požarišta noćas bio pod nadzorom gasitelja zbog mogućnosti izbijanja novih požara, no do toga nije došlo, a svi požari stavljeni su pod nadzor i ugašeni tijekom jutra.

Uzroci požara koji se potpomognut jakim vjetrom jučer brzo širio uglavnom su nepažnja pri spaljivanju maslinovih grana i korova na poljoprivrednim površinama. Štete i uzroci izbijanja vatre utvrđuju se, ističu u Gradskom centru Osejava u Makarskoj. Na Makarskom primorju danas nije bilo novih požara.

Tijekom poslijepodneva izbila su tri veća požara na području Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gori uglavnom borova šuma, a na požarišta je je upućena Državna interventna postrojba iz Dubrovnika. Zasad nema izvješća o štetama.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika