17.02.2008. / 09:25

Autor: Igor Ćutuk

AKTUALNO

Požar kod Metkovića još uvijek nije ugašen

Vatrogascima kod Metkovića gašenje požara otežava jak vjetar. Na širem metkovićkom području dosad je izgorjelo više od 30 hektara šume i raslinja

Požar kod Metkovića u blizini mjesta Matijevići još uvijek nije ugašen, na terenu je dvadesetak vatrogasaca koji se bore s vatrom, ali i vjetrom koji otežava gašenje, javio je HRT.

Vatrogasci se nadaju da će im se uskoro pridružiti i kanader jer se požar rasplamsao u blizini naseljenih mjesta. Prema prvim procjenama izgorjelo je više od 30 hektara šume i raslinja. Druga dva požara na metkovićkom području su pod nadzorom.

Vatrogasci su jučer poslijepodne uspjeli zaustaviti širenje požara u Kliškome polju, a obranjene su sve kuće uz izvor rijeke Jadro i samo vodocrpilište.

Normalizirano je i stanje na makarskom području, gdje je tijekom posljednja dva dana izgorjelo više od 27 tisuća četvornih metara borove šume, maslina i niskog raslinja.

U Dalmciji je od četvrtka uvečer izbilo više od 30 požara koji su se potpomognuti jakim vjetrom brzo širili. Uzroci izbijanja požara uglavnom su nepažnja pri spaljivanju maslinovih grana i korova na poljoprivrednim površinama.

Vezane vijesti

Požar u Plivi, nema ozlijeđenih

Požar u Plivi, nema ozlijeđenih

U pogonu Plive na zagrebačkom Črnomercu nešto prije 13 sati izbio je požar na petom katu jedne od zgrada u krugu tvornice, doznaje se u zagrebačkoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika