17.02.2008. / 19:08

Autor: Igor Ćutuk

SLJEME

Ivica Kostelić drugi u slalomu za Svjetski kup

Pobjednik sljemenskog slaloma je Austrijanac Mario Matt, a sjajno drugo mjesto zauzeo je naš Ivica Kostelić zaostavši za pobjednikom samo 33 stotinke sekunde

Austrijanac Mario Matt pobjednik je prve muške utrke Svjetskog kupa u Hrvatskoj, a Ivica Kostelić zauzeo je sjajno drugo mjesto, zaostavši za pobjednikom 33 stotinke sekunde. Treći je Austrijanac Rainfred Herbst koji je za sunarodnjakom Mattom zaostao 40 stotinki.

Ivica Kostelić i u prvoj je vožnji bio drugi, i to sa samo tri stotinke sekunde zaostatka za Austrijancem Mattom.

Sljemensku utrku za Svjetski kup pratilo je više od 20 tisuća gledatelja. Za slalom je bilo prijavljeno 69 skijaša, među kojima i Dalibor Šamšal, sa startnim brojem 66, Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 68, Ivan Ratkić s brojem 69, no ni jedan se nije uspio plasirati u drugu vožnju.

Ivica Kostelić je uoči sljemenske utrke za Nacional iznio vlastite procjene o plasmanu na Sljemenu i planovima u budućnosti. O svemu opširnije možete pročitati u tekstu našeg novinara Josipa Bagića pod naslovom "Ivica Kostelić: Želim se dokazati na Sljemenu".

Urška Hrobat pobjednica humanitarnog dijela programa na Sljemenu
Višednevni skijaški program na Sljemenu zaključen je večerašnjom humanitarnom utrkom Hypo Zagreb Ski Legend, čija je pobjednica Slovenka Urška Hrobat.

Uz Uršku su se u paralelnom veleslalomu na sljemenskom Crvenom spustu okušali Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Bojan Križaj, Jure Košir, Andreas Wenzl, Gunter Mader, Špela Pretnar i Janica Kostelić.

Urška je u prvom kolu pobijedila Špelu Pretnar, u četvrtfinalu Janicu Kostelić, u polufinalu Andreasa Wenzla, a u finalu Bojana Križaja. Treće mjesto pripalo je Andreasu Wenzlu kojemu je Alberto Tomba predao utrku zbog ozljede palca. Janica Kostelić u prvom je kolu bila slobodna, a u četvrtfinalu je pala u dvoboju protiv Slovenke Hrovat.

Utrka je održana u korist bolesnih mališana iz Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Vezane vijesti

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Andre Myhrer, 29-godišnji švedski skijaš, osvojio je mali Kristalni globus u slalomu ove sezone Svjetskog kupa. U posljednjoj utrci godine doslovno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika