17.02.2008. / 14:45

Autor: Igor Ćutuk

PULA

Počelo tegljenje turskoga broda u Trst

Turski teretni brod koji je početkom mjeseca potpuno izgorio u požaru nedaleko Brijunskog otočja dobio je dozvolu za tegljenje i poslijepodne je počelo njegovo tegljenje u Trst

Turski teretni brod Und Adriyatik dobio je sve potrebne dozvole Lučke kapetanije u Puli za tegljenje u Trst i njegov odlazak iz pulskog sidrišta u tršćansku luku očekuje se do kraja dana, javio je HRT. Uvjet je da se poštuju svi sigurnosni uvjeti koje je zatražilo nizozemsko klasifikacijsko društvo Det Norske Veritas.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćeno je da su predstavnici tog društva na zahtjev brodovlasnika obavili detaljan pregled broda, a nizozemska tvrtka Smit Salvage, koju je angažirao brodovlasnik, podnijela je jučer zahtjev za isplovljenje broda za Trst.

Und Adriyatik će do Trsta tegliti dva talijanska boda uz pratnju dvaju hrvatskih tegljača, a njegov se dolazak u odredište očekuje tijekom sutrašnjega dana. Pri isplovljavanju iz hrvatskog teritorijalnog mora turski će teretni brod pratiti brod Lučke kapetanije.

Turski brod, koji je plovio iz Istanbula u Trst i prevozio dvjestotinjak kamiona i jedanaest tona opasnog tereta, zapalio se u 6. ovog mjeseca 13 nautičkih milja zapadno od Brijuna, na granici hrvatskog teritorijalnog mora i Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa. Onečišćenja mora nije bilo, a brod je u cijelosti izgorio.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika