18.02.2008. / 09:51

Autor: Marko Biočina

GALERIJA

Novi most Trogir - Čiovo

Prometni kaos koji je svakog ljeta bio jedan od glavnih uspomena svih onih turista koji bi posjetili Trogir i Čiovo kroz dvije bi godine mogao postati stvar prošlosti. Tada bi naime trebao biti gotov novi most Trogir-Čiovo pomoću kojega bi sav promet koji je do sada prolazio kroz sam centar Trogira bio izvučen van grada.

Na anonimnom natječaju međunarodni žiri odabrao je projekt Instituta građevinarstva Hrvatske pod vodstvom Jure Radića. Radi se o prvom modernom pomičnom mostu u Hrvatskoj dugom više od 500 metara. Projektanti su ovom slučaju željeli napraviti most koji će što manje odudarati od okoline, a posebnu su pažnju obratili na estetiku detalja. Kada bude izgrađen, cijelom dužinom mosta bit će dostupna i pješačka staza, uz dva proširenja s kojih će se pružati vrlo atraktivan pogled na sam Trogir.

Također, valja naglasiti kako na mostu nema izdvojenih svjetlosnih tijela, već će svijetliti samo ograda. Ne treba sumnjati kako će izgradnja ovog mosta biti značajan doprinos daljnjem razvoju Trogira i cijelog poluotoka Čiovo.

Fotogalerija

  • Novi most između Čiova i Trogira bit će prvi moderni pokretni most u Hrvatskoj

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika