18.02.2008. / 16:06

Autor: Igor Ćutuk

PRVO PRIZNANJE

Afganistan priznao Kosovo, Bush o priznanju sutra

"Kosovari su neovisni" izjavio je američki predsjednik George Bush tijekom posjeta Tanzaniji, što je većina svjetskih medija protumačila kao američko priznanje Kosova, no prva država koja je priznala novu balkansku državu je Afganistan

Afganistan je danas službeno priznao neovisnost Kosova i time postao prva država koja priznaje neovinost novostvorene države na Balkanu.

"Podupiremo odlučnost naroda i priznajemo neovisnost Kosova“, izjavio je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Afganistana Sultan Ahmad Bahreen.

Francuska agencija AFP prenosi da je Afganistan priznao neovisnost Kosova u skladu s načelima demokratičnosti i ljudskim pravima.

Glasnogovornica Bijele kuće novinarima je danas potvrdila kako će američki predsjednik George Bush tijekom sutrašnjega dana dati izjavu o kosovskoj neovisnosti. Bush će dati izjavu prije nego što otputuje u Ruandu.

George Bush izjavio je tijekom susreta s novinarima u Tanzaniji kako je narod Kosova sada neovisan, zastavši na korak do službenog priznanja, a veće svjetske agencije, uključujući i britanski BBC, izvijestile su da je SAD time priznao Kosovo.

No Bush je rekao: "Kosovari su sada neovisni. To je nešto što sam zagovarao zajedno sa svojom vladom". Istaknuo je da će pratiti kako će se danas odvijati događaji, a ubrzo se oglasila i glasnogovornica Bijele kuće i obznanila da će odluku SAD-a o Kosovu Bush priopćiti sutra.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika