Objavljeno u Nacionalu br. 640, 2008-02-18

Autor: Nacionalova redakcija

VELIKA BRITANIJA

Turisti idu u London radi shoppinga i pubova

Buckinghamska palača više nije zanimljiva turistimaBuckinghamska palača više nije zanimljiva turistimaProšle je godine Veliku Britaniju posjetilo 32 milijuna stranih turista, ali je kraljevsku Buckinghamsku palaču posjetilo samo 50.000 ljudi, što je jako malo, posebno kad se usporedi s brojem turista koji posjete nekadašnju palaču francuskih kraljeva u Versaillesu pokraj Pariza, koju svake godine obiđe više od milijun ljudi. Britanska agencija Visit Britain, koja se bavi promocijom britanskog turizma u inozemstvu, napravila je veliko istraživanje u 26 zemalja, te ispitala ukupno 26.000 ljudi kako bi ustanovila što strance privlači, a što odbija od Velike Britanije.

Strancima koji dolaze u London najzanimljiviji je shopping u HarrodsuStrancima koji dolaze u London najzanimljiviji je shopping u HarrodsuIako je opće uvjerenje da su kraljevske palače i druga zdanja vezana uz britansku monarhiju i povijesnu tradiciju velika atrakcija za strance, ta je anketa pokazala obratno. Među razlozima zbog kojih bi eventualno kao turisti posjetili Veliku Britaniju ispitanici iz tih zemalja su posjet Buckinghamskoj palači i drugim bivšim kraljevskim palačama stavili tek na 18. mjesto. Najviše ih zanima kupovanje u najslavnijoj londonskoj robnoj kući Harrods, odlazak u pubove i na kazališne predstave, a posjetitelje s Dalekog istoka zanima i odlazak na utakmice engleskog nogometnog prvenstva. Među poznatim osobama koje bi željeli sresti, potencijalni strani turisti najviše su spominjali TV-kuhara Jamieja Olivera.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika