21.02.2008. / 11:43

Autor: Marko Biočina

OTOK VIR

Virani optužili Doris Koštu da ih je prevarila

Žitelji otoka Vira okupljeni u Udrugu za promicanje prava građana Vira optužili su splitsku odvjetnicu Doris Košta kako ih je prevarila. Naime, Doris Košta je zastupala Virane koji su ostali bez svojih domova kada su po nalogu Ministarstva prostornog uređenja prije dvije godine na tom otoku srušena 103 bespravna objekta. Neki od vlasnika tih objekata osnovali su Udrugu i odlučili podnijeti kolektivnu tužbu protiv države, a kao svog pravnog zastupnika angažirali su Doris Koštu.

No, kako danas tvrde, nakon inicijalnog kontakta Doris Košta je prekinula svaku komunikaciju s njima. "Ona nas je prevarila i po svemu sudeći odustala od našeg slučaja. Jer, kako drukčije objasniti da smo dogovarali zajedničku tužbu u kojoj smo prikupili 15 predmeta, da smo u listopadu prošle godine uplatili 10.000 kuna, a da nikada nismo dobili kopiju kaznene prijave koja je, navodno, podnesena, niti više možemo doći do odvjetnice Košte", za Jutarnji list je rekao Mario Vučetić, predsjednik Udruge za promicanje prava građana Vira.

S druge strane, splitska odvjetnica tvrdi kako te tvrdnje nisu istinite i kako intenzivno radi na slučaju. "Jako je neozbiljno optuživati me da im se nisam javila pet mjeseci. Možda sam zadnjih mjesec dana bila nedostupna, ali imaju broj mog ureda. Konzultiram stručnjake kako bi našli pravnu osnovu za tužbu protiv države", rekla je jučer odvjetnica Doris Košta.

Vezane vijesti

Stanari Kupske prosvjeduju

Stanari urušene Kupske ulice u Zagrebu prosvjedovat će ispred HEP-ove zgrade u Ulici grada Vukovara 37, ispred zgrade zagrebačkoga Gradskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika