25.02.2008. / 15:51

Autor: Igor Ćutuk

HZMO

Mirovine veće za 2,55 posto

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje odlučio je povećati mirovine za 2,55 posto zbog njihova redovitog usklađivanja s troškovima. Uvećane mirovine korisnici će primiti već u ožujku

Mirovine će na temelju redovitog polugodišnjeg usklađivanja od 1. siječnja ove godine biti veće za 2,55 posto, odlučilo je danas Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Veće mirovine umirovljenici će primiti već u ožujku zajedno sa zaostacima za siječanj i veljaču.

Mirovine se prema Zakonu o mirovinskom osiguranja usklađuju dva puta godišnje s polovicom zbroja rasta troškova života i plaća u prethodnom polugodištu.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, indeks potrošačkih cijena u drugom je polugodištu prošle godine porastao za 2 posto, dok su brutoplaće porasle za 3,1 posto, pa polovica zbroja iznosi 2,55 posto, navodi se u priopćenju iz HZMO-a.

Novi iznos naknade zbog tjelesnog oštećenja nastalog zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti iznosi 1.077,35 kuna, a najniža mirovina za jednu godinu staža od 1. siječnja 2008. iznosi 52,46 kuna.

Vezane vijesti

Mrsić: Novca za mirovine bit će dovoljno

Mrsić: Novca za mirovine bit će dovoljno

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas u Osijeku kako je mirovinski sustav prenapregnut, ali će se, unatoč tome, ove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika