Objavljeno u Nacionalu br. 641, 2008-02-25

Autor: Nina Ožegović

GALERIJA

Vrhunska djela po vrhunskim cijenama

MADONA S DJETETOM Mencija Clementa Crnčića - kopija po Van Dycku - oko 15.000 euraMADONA S DJETETOM Mencija Clementa Crnčića - kopija po Van Dycku - oko 15.000 eura Aukcijska kuća Kontura obilježava pet godina rada Aukcijom za 5 na kojoj će kupcima biti ponuđeni radovi 25 znamenitih i vrlo kvalitetnih hrvatskih umjetnika. Među njima će se naći slike nekih od najvažnijih hrvatskih modernista: primjerice, ulje Emanuela Vidovića Noć u gradiću na moru, procijenjeno je na iznos od 60.000 eura i najskuplja je slika na aukciji.
Zanimljivost aukcije svakako su dva ulja Mencija Clementa Crnčića Madona s djetetom i Danae, nastala prema Van Dycku i Tizianu, koja pokazuju da je Crnčić mogao vrlo uspješno kopirati velike majstore. Ta su ulja procijenjena na 17.000 i 20.000 eura. I ulja Mirka Račkog i Vladimira Becića procijenjena su na istu svotu - 20.000 eura. Od ostalih umjetnika ističu se radovi Slave Raškaj, Vilima Svečnjaka, Antuna Motike i Jerolima Miše, čije se isklične cijene kreću od 1500 do 10.000, odnosno 15.000 eura. Na aukciji će se naći i dvije zanimljivosti: dva portreta u ulju Jelice Bukovac, mlađe kćeri Vlahe Bukovca, koja su procijenjena na 3000 eura, te radovi Alekseja Vasiljevića Hanzena, slikara ruskog podrijetla, možda traženijeg u inozemstvu, čije su cijene 20.000 i 25.000 eura.

Vezane vijesti

Počinje aukcija dragulja Elizabeth Taylor

Počinje aukcija dragulja Elizabeth Taylor

Nakit, odjeća i drugi predmeti koji su bili u vlasništvu legendarne holivudske glumice Elizabeth Taylor, mogli bi na aukciji koja započinje u utorak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika