26.02.2008. / 08:48

Autor: Igor Ćutuk

BEOGRAD

Dodik razgovarao s Rusima o stanju u BIH

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu se sastao sa zamjenikom ruskog premijera Dimitrijem Medvedevim i ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, javili su banjalučki mediji

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu je o stanju u BiH razgovarao s prvim zamjenikom ruskog premijera Dmitrijem Medvedevim, ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom i predsjednikom Vijeća direktora kompanije Gazprom Aleksejem Milerom, objavili su sinoć banjalučki mediji.

Medvedev je, kako prenose, istaknuo da će Rusija dosljedno podržavati Bosnu i Hercegovinu na temelju Daytonskog sporazuma, odnosno uz suglasnost srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Dodik je izjavio kako je s gostima iz Rusije razgovarao o nekoliko važnih političkih tema vezanih za razvijanje i ostvarivanje Daytonskog sporazuma i načina na koji se problemi u BiH trebaju rješavati.

Šef ruske diplomacije Lavrov je, prema pisanju banjalučkih medija, rekao kako je na sastanku s Dodikom dogovoreno da će Rusija u kontekstu planova o povećanju energetske stabilnosti u Europi pokloniti pažnju Republici Srpskoj.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika