27.02.2008. / 09:17

Autor: Igor Ćutuk

VELIKA BRITANIJA

Jači potres u Velikoj Britaniji

Sat vremena iza ponoći Veliku Britaniju zatresao je potres jakosti 5,2 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, no zasad nema izvješća o žrtvama

Veliku Britaniju zatresao je noćas potres jakosti 5,2 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, najjači u posljednjih četvrt stoljeća, no prema prvim izvješćima nema žrtava ni materijalne štete.

Središte potresa koji je oko jedan sat iza ponoći probudio mnoge stanovnike Londona i drugih britanskih gradova bio je 205 kilometara sjeverno od Londona i 80 kilometara istočno od sjevernoengleskog grada Sheffielda, priopćio je američki Geološki institut.

HINA javlja da je u sjevernoengleskome gradu Barnsleyu u noćašnjem potresu ozlijeđen muškarac kojemu je dimnjak pao kroz krov kuće u spavaću sobu. Londonska policija u prvim izvješćima ne spominje da je u britanskom glavnom gradu bilo žrtava. U grofoviji Lincolnshireu policija je pak objavila da su se javili ljudi kojima su oštećene kuće.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika