29.02.2008. / 16:31

Autor: Igor Ćutuk

RAD NEDJELJOM

GSV prihvatio izmjene Zakona o trgovini

Prema prijedlogu izmjena Zakona o trgovini koji je Gospodarsko-socijalno vijeće danas prihvatilo i poslalo Vladi na očitovanje nedjelja postaje neradni dan uz određene izuzetke

Gospodarsko-socijalno vijeće većinom je glasova danas prihvatilo prijedlog izmjena Zakona o trgovini prema kojemu nedjelja postaje neradni dan, ali uz određene izuzetke.

Vladi će tako biti poslan zakonski prijedlog u kojem je ostavljena mogućnost da sve trgovine nedjeljom rade od 6 do 13 sati, i to u razdoblju od 1. lipnja do 1. listopada te tijekom prosinca. U ostatku godine nedjeljom od 6 do 13 sati mogu raditi samo štandovi i klupe na tržnici, prodavaonice unutar tržnica, kiosci, pekarnice, cvjećarnice i suvenirnice.

Zakonski je prijedlog na današnjoj sjednici GSV-a dobio podršku članova Vlade, dok su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca dali pozitivan glas, ali su bili suzdržani kod poglavlja o radnom vremenu, ističući kako o tome treba odlučiti tržište, a ne zakon.

Sindikati nisu glasovali jer, prema riječima njihova predstavnika Ozrena Matijaševića, nisu imali stajalište ni dovoljan broj glasova. Pojasnio je da predstavnik Saveza samostalnih sinikata Hrvatske koji okuplja najveći dio članstva zaposlenog u trgovini nije sudjelovao u radu sjednice, što je ocijenio tragičnim.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica GSV-a Jadranka Kosor nakon sjednice novinarima je potvrdila da je Vlada tijekom današnje sjednice odustala od prijedloga kojim se prvotno nastojao rad nedjeljom dopustiti i obiteljskim prodavaonicama.

Vezane vijesti

Mrsić: Cijena rada u Hrvatskoj je već smanjena

Mrsić: Cijena rada u Hrvatskoj je već smanjena

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić danas je kazao kako je cijena rada u Hrvatskoj smanjena jer je doprinos za zdravstvo manji dva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika