29.02.2008. / 16:59

Autor: Igor Ćutuk

VUKOVAR

Ćirilićni natpisi na vukovarskim pročeljima

Više pročelja vukovarskih zgrada devastirano je ćirilićnim natpisima koje su potpisali navijači beogradske Crvene zvezde

Pročelja vukovarskih zgrada jutros su preplavili ćirilični natpisi navijača srpskog nogometnog kluba Crvena zvezda, javio je Hrvatski radio Vukovar.

"Stani u gard za svoj grad" natpis je koji je osvanuo na zidu stadiona drugoligaša HNK-a Vukovar '91. Natpisi su se pojavili na istim mjestima s kojih su nedavno uklonjena četiri ćirilična slova "s".

HRT javlja kako je kod vukovarske Gradske knjižnice uočen ćirilični natpis "Vu - CZ", a slične poruke uočene su na još nekim pročeljima. Vukovarci najnovija zbivanja tumače provokacijom prije dolaska hrvatskih navijača u Vukovar.

U nedjelju se u Vukovaru očekuje oko tisuću navijača više hrvatskih nogometnih klubova, među kojima i zagrebačkog Dinama, splitskoga Hajduka, vinkovačke Cibalije i drugih. Njihov je dolazak reakcija na nedavni napad veće skupine navijača Crvene zvezde na Učenički dom u Vukovaru pri čemu su porazbijani prozori tog doma, čule su se uvrede na račun Republike Hrvatske i pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a učenicima doma prijetilo se na nacionalnoj osnovi.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika