01.03.2008. / 17:20

Autor: Melisa Skender

Extra zona

Galerija: Top modeli nekad i sad

Cindy na snimanju za Vogue početkom 80-ihCindy na snimanju za Vogue početkom 80-ihDjevojke koje su protekla dva desetljeća slovile za najljepše žene svijeta danas su uglavnom zaboravljene osim kad na njih naleti kakav paparazzo. Najstarija među njima je 60-godišnja Cheryl Tiegs koja iza sebe ima četiri braka i trojicu sinova. Skrbništvo nad blizancima preuzeo je, međutim, zahvaljujući sudskoj odluci, njihov otac. Cheryl Tiegs inače se smatra prvim modernim super modelom a proslavile su je naslovnice magazina "Sports Illustrated", točnije naslovnice njihovog priloga o kupaćim kostimima. Prvu takvu naslovnicu Cheryl je snimila 1970. godine a do početka osamdesetih pojavila se na još dvije. Osim toga, Cheryl Tiegs prva je poznata osoba koja se dosjetila kako bi mogla lansirati vlastitu modnu marku, a njezin primjer do danas sljede brojne druge zvijezde.

Elle Macpherson na vrhuncu slave bila je u osamdesetima. Australski model koja danas ima 44 godine okušala se i kao glumica pa se pojavila i u nekoliko epizoda TV serije "Prijatelji" gdje je glumila Janine Lecroix, djevojku i cimericu Joeya. Prvi put se udala 1985. za Gillesa Bensimona s kojim je ostala u braku četiri godine. Razveli su se kad je njezina karijera počela ozbiljno napredovati, a nedugo zatim upoznala je bogatog švicarsko-francuskog financijaša Arpada Bussona s kojim ima dvoje djece. Razišli su se 2005. godine kad joj je rekao da ju ne može oženiti jer mu je kao katoliku zabranjeno vjenčati se za rastavljenu ženu, iako s njom ima dvoje djece. Zahvaljujući naslovnici "Sports Illustrateda" na kojoj pozira u kupaćem kostimu dobila je 1978. nadimak "The Body", a od kako je prekinula s Bussonom tvrdi da živi u celibatu.

Linda Evangelista ostat će zauvijek zapamćena po izjavi da za manje od deset tisuća dolara ne ustaje iz kreveta. Također i zbog svojih intenzivno plavih očiju i visokih jagodica. Rođena je 1965. godine, a manekenstvom se počela baviti kad joj je bilo 15 godina. Iza sebe ima čak pet brakova, dok šesti, sa vozačem formule Paolom Barillaom još uvijek traje. No, on nije otac djeteta što ga je Linda Evangelista dugo željela i konačno rodila 2006. godine nakon što je 1999. imala spontani pobačaj u šestom mjesecu trudnoće. O ocu njezinog sina zna se tek da je arhitekt iz New Yorka dok njegovo ime Linda Evangelista ni danas ne želi otkriti.

Najmlađa među bivšim top modelima jest Cindy Crawford koja će ove godine navršiti 42. Poznatom je postala zbog lako uočljivog madeža iznad gornje usnice koji su joj kad je snimala svoju prvu naslovnicu "Voguea" bili uklonili retuširanjem. Slavu joj je donio i brak s Richardom Gereom pa je tako zbog dvoje slavnih i zaljubljenih magazin People prekinuo dugu tradiciju godišnjeg izbora najseksipilnijeg muškarca i odlučio na svoju naslovnicu 1993. staviti najseksipilniji par. Pogađate, radilo se o Cindy i Richardu koji su se razveli godinu dana kasnije. Cindy se u međuvremenu udala za Randea Gerbera s kojim ima dvoje djece.

Fotogalerija

  • Cindy na snimanju za Vogue početkom 80-ih
  • Na prvoj naslovnici magazina 'Vogue' koju je snimala retuširali su njezin zaštitni znak - madež iznad gornje usnice
  • Cindy Crawford ove će godine proslaviti 42. rođendan
  • Cheryl je poznata i kao prva slavna osoba koja je lansirala vlastitu modnu marku
  • Cheryl Tiegs na naslovnici 'Sports Illustrated' 1975. godine
  • Ženi koju nazivaju prvim super modelom danas je 60 godina i još uvijek izgleda sjajno
  • Elle Macpherson dobila je nadimak 'The Body' zbog naslovnice 'Sports Illustrated' 1986.
  • 45-godišnji top model i danas izgleda vrhunski
  • Linda Evangelista manekenstvom se počela baviti kad joj je bilo 15 godina
  • Linda na Vanity Fair Oscarima 2007. godine

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika