03.03.2008. / 16:37

Autor: Igor Ćutuk

RAZMINIRANJE

Stradao pirotehničar kod Karlovca

Pirotehničar iz Karlovca teško je ozlijeđen tijekom razminiranja područja bivše karlovačke vojarne Gornje Mekušje

Damir Šimunić, tridesetdvogodišnji pirotehničar iz Karlovca, teško je ozlijeđen u razminiranju u bivšoj karlovačkoj vojarni Gornjem Mekušju, a zbog težine ozljeda amputirano mu je lijevo stopalo, doznaje se od liječnika hitne kirurške službe Opće bolnice u Karlovcu.

Nesreća se dogodila oko 12,40 sati unatoč tome što su se, kako tvrdi pirotehnički nadzornik Hrvatskoga centra za razminiranje Željko Perušić, poštivale sve sigurnosne mjere.

Stradali je pirotehničar djelatnik tvrtke ITP Atlante iz Zagreba. Voditelj radilišta Zoran Vasiljević izjavio je kako je stradali pirotehničar stao na nagaznu protupješačku minu. Kolege pirotehničari odmah su mu podvezali nogu kako bi se smanjilo krvarenje te je sanitetskim vozilom prevezen u karlovačku bolnicu.

Vasiljević je dodao da popodnevna smjena pirotehničara nije nastavila rad zbog moguće uznemirenosti, a hoće li se razminiranje nastaviti sutra, ovisit će o psihofizičkoj spremnosti pirotehničara da nastave rad na siguran način.

Vezane vijesti

Tri dana za uništavanje 1200 mina iz Darđanskih šuma

Tri dana za uništavanje 1200 mina iz Darđanskih šuma

Tijekom 55 dana, koliko je trajalo razminiranje dijela Darđanskih šuma kod Osijeka, pronađeno je 1200 mina, ukupne mase pet tona, čije uništavanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika