03.03.2008. / 19:04

Autor: Igor Ćutuk

AKTUALNO

DORH pokrenuo istragu protiv Ivana Katavića

Državno odvjetništvo istražuje Ivana Katavića, jednoga od članova hrvatskog pregovaračkog tima s Europskom unijom, zbog optužbi za lihvarenje

Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv pomoćnika ministra poljoprivrede i voditelja radne skupine za ribarstvo unutar hrvatskog pregovaračkog tima s Europskom unijom Ivana Katavića zbog optužbi za kamatarenje, doznaje Jutarnji list.

U Vladi zasad ne žele komentirati slučaj, no neslužbeno se doznaje kako Katavića ne očekuju nikakve sankcije sve dok Državno odvjetništvo ne dovrši istragu i utvrdi sve relevantne činjenice.

U Ministarstvu poljoprivrede i Pregovaračkom timu s Europskom unijom danas je vladao zavjet šutnje. Glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak nije želio komentirati Katavićev slučaj sve dok se, kako je rekao, ne prikupe sve relevantne informacije.

U Ministarstvu poljoprivrede novinarima pak nisu odgovorili na pitanje hoće li Katavić biti smijenjen s dužnosti voditelja radne skupine za ribarstvo unutar Pregovaračkog tima s EU-om. Jutarnji list, međutim, pozivajući se na neslužbene izvore, piše da su Kataviću šanse na novom natječaju za tu dužnost bitno smanjene nakon pojave optužbi za kamatarenje.

Katavić slovi za jednoga od najiskusnijih domaćih stručnjaka za područje ribarstva u pregovaračkom timu s Europskom unijom, a u središtu pozornosti javnosti našao se nakon što se u medijima pojavio dokument iz 1995. godine u kojem je vidljivo da je s jednom varaždinskom obitelji sklopio ugovor o posudbi novca uz visoke kamate.

Sam Katavić još uvijek se nije očitovao o cijelom slučaju. Novinarima je poručio kako priopćenje za javnost još nije dovršio zbog nagomilanih obveza, ali i činjenice da se slučaj koji mu se stavlja na teret dogodio prije mnogo godina te da prikuplja podatke. Priopćenje za javnost trebao bi poslati, kako je rekao, do sutra.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika