05.03.2008. / 08:57

Autor: Igor Ćutuk

PRORAČUN

Sabor o amandmanima na proračun

Sabor bi nakon očitovanja o podnesenim amandmanima danas trebao donijeti ovogodišnji državni proračun vrijedan 120 milijardi kuna

Hrvatski sabor danas bi trebao izglasati ovogodišnji državni proračun, vrijedan gotovo 120 milijardi kuna. Zastupnici trebaju raspraviti 421 oporbeni amandman na prijedlog proračuna te financijske planove izvanproračunskih fondova.

SDP, HNS i IDS traže preraspodjelu 10 milijardi 200 milijuna kuna, a SDP predlaže i da se četiri milijarde ubiru putem poreza na kapitalnu dobit te da se smanje doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Vlada je odbila sve oporbene amandmane, čije je podnošenje ministar financija Ivan Šuker nazvao pozornicom za, kako je rekao, određenu političku promociju. Prihvaćena su tri amandmana vladajućih, koji se odnose na preraspodjelu planiranih sredstava unutar ministarstava obrane, vanjskih poslova i zdravstva.

Unatoč Vladinu odbijanju, oporba ima pravo obrazlagati i tražiti glasovanje o svakom od predloženih amandmana, pa se očekuje da će glasovanje potrajati satima.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika