06.03.2008. / 12:10

Autor: Nina Tomljanović

KRIZA VLASTI U SRBIJI

Dulić: "Bude li većina za moju smjenu, podnosim ostavku"

Ako među tih 126 potpisa budu i potpisi zastupnika Demokratske Stranke Srbije (DSS), kaže Dulić, odnosno iz većine koja je izabrala i mene, ali i premijera Vojislava Koštunicu, to će značiti da imamo novu parlamentarnu većinu i da ćemo imati novu vladu Srbije, smatra Oliver Dulić

Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić poručio je da ukoliko 126 zastupnika bude bilo za njegovu smjenu, da će tada on podnijeti ostavku. "Nema razloga da se ulazi u bilo kakvu raspravu, pošto bi to značilo da nemam povjerenje većine zastupnika u parlamentu", rekao je Dulić u intervjuu za "Večernje novosti".

Ako među tih 126 potpisa budu i potpisi zastupnika Demokratske Stranke Srbije (DSS), kaže Dulić, odnosno iz većine koja je izabrala i mene, ali i premijera Vojislava Koštunicu, to će značiti da imamo novu parlamentarnu većinu i da ćemo imati novu vladu Srbije, smatra Oliver Dulić.

Na pitanje da li će DSS i radikali formirati novu vladu, Dulić je kazao kako pretpostavlja da će ta nova skuštinska većina izglasati i novu vladu, dodavši kako njegova smjena ne znači pad vlade.

"Neću ja biti razlog za pad vlade. Pravi razlog biće da je DSS odustao od ključnih principa na kojima je formirana ta vlada, a to su nastavak europskih integracija i borba za Kosovo. To bi bila kardinalna promjena sporne politike", smatra Dulić.

On očekuje da će se Vlada Srbije sutra izjasniti o rezoluciji Kosova koju predlažu radikali. Ako vlada pošalje svoje mišljenje, kaže Dulić, parlament će u petak zasjedati.

Predsjednik Skupštine Srbije kaže da ukoliko institucije ne mogu naći izlaz, da je jedna od ideja ta da, kaže Dulić, pitamo građane da li su za priključenje Srbije Europskoj uniji ili nisu. "Smatram da je referendum dobar prijedlog, a da bi građani, kao na predsjedničkim izborima, potvrdili da su za EU, a ne za izolaciju", kazao je Dulić.

Zbog krize koja se zbiva u srbijanskoj vladi, predsjednik Boris Tadić održat će izvanrednu konferenciju za novinare.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika