08.03.2008. / 09:52

Autor: Igor Ćutuk

PONOVNI IZBORI

U Osijeku u tijeku izborna šutnja

Ponovljene izbore za Gradsko vijeće Osijeka obilježila je živopisna kampanja u kojoj su kandidati za gradonačelnika, među kojima ima i estradnih umjetnika, Osječanima nizali obećanja i parole o boljem sutra

U Osijeku je na snazi izborna šutnja uoči sutrašnjih ponovljenih izbora za Gradsko vijeće, na kojima će se za vlast boriti šest stranačkih, dvije koalicijske i jedna nezavisna lista. Osijek je od kolovoza prošle godine bez vlasti, a prvi ponovljeni izbori propali su zbog nepostizanja dogovora političkih stranaka o formiranju vlasti.

Ponovljenim je izborima prethodila živopisna politička kampanja u kojoj su političari i kandidati za gradonačelnika, među kojima ima i estradnih umjetnika, na različite načine pokušavali pridobiti naklonost Osječana.

Glavaševac Vladimir Šišljagić obećao je uskrsnice za umirovljenike i socijalne slučajeve. Šef pravaša Anto Đapić svim je novorođenima i njihovim mamama i tatama obećao novčanu potporu, a osvoji li vlast tramvaje najavljuje i u prigradskim naseljima.

Biljana Borzan iz SDP-a zauzela se da će učiniti sve da grad napokon profunkcionira. Ivan Vrdoljak iz HNS-a biračima je poručio da vjeruju u sebe i svoj razum i na sutrašnjim ponovljenim izborima naprave promjenu.

Estradni umjetnik Miroslav Škoro kandidat je HDZ-a za gradonačenika. Osječanima je obećao da će biti posla za sve, a Osijek će biti grad u kojem će se lijepo živjeti i studirati.

Neovisni kandidat Zvonimir Boras bolje sutra predviđa ako građani prepoznaju, kako je rekao, neovisnu snagu lišenu svake politike.

Kriza vlasti u Osijeku započela je sredinom prošle godine, nakon što vladajuća koalicija Đapićeva HSP-a i Glavaševa HDSSB-a nije uspjela uskladiti stajališta o izgradnji dvorane za europsko rukometno prvenstvo.

Na izvanrednim lokalnim izborima za osječko Gradsko vijeće, 25. studenoga prošle godine, najviše vijećnika, ukupno sedam, osvojili su HDSSB i HSP, SDP je osvojio šest, HDZ četiri, a HNS jednog vijećnika. Kako je propao pokušaj sastavljanja većine od 13 vijećnika, Vlada je raspisala nove izvanredne izbore.

Tko su kandidati za gradonačelnika Osijeka?

Među kandidatima za gradonačelnika Osijeka su šef pravaša Anto Đapić, Vladimir Šišljagić kao kandidat  Glavaševa HDSSB-a i Hrvatske seljačke stranke, Miroslav Škoro kandidat je HDZ-a, Biljana Borzan brani boje SDP-a, a Ivan Vrdoljak HNS-a.

Za gradonačelničku se fotelju ponovno bori i Zlatko Benašić iz HSLS-a, a u utrci su i Milorad Mišković iz SDSS-a, Tanja Šimundić iz Slavonske ravnice te kandidat Nezavisne gradske liste Zvonimir Boras.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika