08.03.2008. / 10:08

Autor: Igor Ćutuk

DIPLOMACIJA

Mesić azijsku turneju nastavlja u Vijetnamu

Predsjednik Stjepan Mesić azijsku bi turneju trebao nastaviti službenim posjetom Vijetnamu

Predsjednik Stjepan Mesić višednevni je službeni posjet Japanu završio obilaskom Hirošime i Memorijalnoga parka posvećenog žrtvama atomske bombe bačene na taj grad 1945. godine.

U izjavi za HRT istaknuo je kako je u cijelosti zadovoljan svojim prvim boravkom u toj zemlji jer su, kako je rekao, ostvareni svi ciljevi koji su postavljeni prije polaska u Japan.

Mesić je rekao da je japanski car Akihito, s kojim se sureo u Tokiju, izrazio veliko zanimanje za Hrvatsku, posebno za suradnju u projektima koji su za Hrvatsku od strateške važnosti.

Hrvatski je predsjednik jučer boravio u japanskoj carskoj prijestolnici Kyotu. Obišao je drevnu carsku rezidenciju Sento te dvorac Nijo izgrađen 1603. godine. Dvorac je državno bogatstvo Japana i na Unescovoj je listi zaštićene svjetske baštine.

Razgledao je i hram Kinkaku poznat kao Zlatni hram te Zen budistički hram Ryoanji u kojemu mnogi Japanci pronalaze idealno okruženje za meditaciju. U kući Urasenke na tradicionalan mu je način pripremljen zeleni čaj.

Mesić bi danas trebao otputovati u službeni posjet Vijetnamu.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika