08.03.2008. / 10:23

Autor: Igor Ćutuk

ČELIČNA LADY SVE LOŠIJE

Margaret Thatcher završila u bolnici

Zdravstveno stanje Margaret Thatcher u posljednje je vrijeme sve lošije, a britanski mediji pišu da bivša Čelična Lady između ostaloga boluje i od kratkotrajnoga gubitka pamćenja

Bivša britanska premijerka Margaret Thatcher prebačena je u bolnicu u Londonu na testove i promatranje, potvrdila je jutros glasnogovornica bolnice St. Thomas, ističući kako je zdravstveno stanje osamdesetdvogodišnje lady Thatcher stabilno.

Britanski mediji izvješćuju kako je njezino zdravstveno stanje u posljednje vrijeme sve lošije, što je dodatno pojačala i ranije objavljena informacija da Margaret Thatcher pati od kratkotrajnog gubitka pamćenja. Neki mediji su to povezali s Alzheimerovom bolešću, za što službenih potvrda još uvijek nema.

Margaret Thatcher u javnosti je tijekom svoga mandata na čelu britanske vlade od 1979. do 1990. bila poznatija kao Čelična Lady.

Njezino se zdravstveno stanje pogoršalo 2003. godine kada je pretrpjela niz moždanih udara. Liječnici su joj nakon toga zabranili javni angažman, a njezina je šutnja bila prekinuta samo u iznimnim slučajevima, poput proslave osamdesetoga rođendana 2005. godine.

Glasnogovornica bolnice St. Thomas u Londonu rekla je da se očekuje kako će Margaret Thatcher provesti neko vrijeme na promatranju u bolnici.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika