08.03.2008. / 20:25

Autor: Igor Ćutuk

ZAGREB

SDP: Od ZERP-a ništa, a Europa sve dalje

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra kako je nakon četiri i pol godine priprema ZERP najvjerojatnije stvar prošlosti, a Hrvatska je unatoč tome dalje od EU-a nego što bi trebala biti

Europska unija za Hrvatsku je trenutačno dalje nego što bi trebala biti, a ZERP nakon četiri i pol godine rada i priprema najvjerojatnije nećemo imati, izjavio je večeras predsjednik SDP-a Zoran Milanović, komentirajući aktulanu političku situaciju u zemlji i konzultacije koje premijer Ivo Sanader provodi s koalicijskim partnerima nakon najnovijih pritisaka iz Bruxellesa o ukidanju ZERP-a.

Šef socijaldemokrata smatra da Vlada ne shvaća kako s ostvarenjem dugoročnog cilja, a to je ulazak Hrvatske u Europsku uniju, može postići i kratkoročni cilj uvođenja i strožeg kontroliranja zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa ako pokrene pregovore o ribarstvu.

Konzultacije koalicijskih partnera koje se odvijaju ovoga vikenda smatra čudnima. Mnogo ranije trebalo je, ističe Milanović, biti definirano koji su stavovi koalicijskih partnera, što su nacionalni prioriteti, a što se dobiva ili gubi ZERP-om.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika