09.03.2008. / 09:09

Autor: Igor Ćutuk

DIPLOMACIJA

Kolinda Grabar nova veleposlanica u SAD-u

Ministrica vanjskih poslova u prošlom sazivu Sanaderove vlade na dužnost veleposlanice trebala bi biti imenovana već do kraja mjeseca, doznaje se iz diplomatskih izvora u Washingtonu

Kolinda Grabar Kitarović najvjerojatnije će biti nova veleposlanica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Državama, doznaje se iz diplomatskih izvora u Washingtonu. Isti izvor navodi da je bivša hrvatska ministrica vanjskih poslova, koja je na toj dužnosti bila tijekom prošlog saziva Sanaderove vlade, već dobila i potvrdu američke vlade kojom se prihvaća za novu hrvatsku veleposlanicu u Sjedinjenim Državama.

"Američka je administracija sredinom tjedna dala suglasnost za Kolindu Grabar Kitarović kao diplomatskog predstavnika Republike Hrvatske u Washingtonu", izjavio je za HINA-u diplomatski izvor u Washingtonu, želeći ostati neimenovan.

Očekuje se da će Kolinda Grabar Kitarović do kraja mjeseca preuzeti dužnost veleposlanice u Washingtonu, a to je mjesto upražnjeno nakon što je dosadašnji veleposlanik Neven Jurica imenovan na mjesto stalnog predstavnika Hrvatske pri Ujedinjenim narodima u New Yorku.

Vezane vijesti

K. G. Kitarović: 'Ovu priču sa Sanaderom nisam mogla zamisliti ni u najluđim...

K. G. Kitarović: 'Ovu priču sa Sanaderom nisam mogla zamisliti ni u najluđim snovima'

"Moram kazati da ovo što se danas događa nisam mogla zamisliti ni u najluđim snovima. Štoviše, bila sam uvjerena da će njegova karijera ići u sasvim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika