09.03.2008. / 09:37

Autor: Igor Ćutuk

IZBORI U SAD

Barrack Obama ponovno u vodstvu

Senator iz Illinoisa pobjedom na predizborima u Wyomingu ponovno je u vodstvu u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju

Barrack Obama porazio je Hillary Clinton na predizborima u Wyomingu osvojivši čak dvije trećine glasova birača. Senator iz Illinoisa time je ponovno preuzeo vodstvo u utrci za demokratsku predsjedničku kandidaturu na predstojećim izborima za predsjednika SAD-a u studenom.

Nakon što su prebrojeni svi glasovi utvrđeno je da je Barrack Obama osvojio čak 61 posto, a Clintonova 38 posto glasova birača.

U Wyomingu, planinskoj državi na američkom zapadu s nešto više od pola milijuna stanovnika, odlučivalo se samo o 12 delegata, od kojih je prema izbornim rezultatima sedam pripalo Obami, a pet bivšoj prvoj dami Hillary Clinton, no u tzv. mrtvoj utrci koja se vodi demokratskim kandidatima američki mediji napominju da je svaki delegat važan.

Nakon jučerašnjih izbora Obama je u vodstvu s 1527 prema 1428 delegata koliko ih ima Clintonova, no oboje su daleko od 2.025 koliko ih treba za predsjedničku nominaciju na konvenciji.

Do kraja procesa demokratskih predizbora preostalo je još glasovanje u devet saveznih država. Idućeg utorka glasuju demokrati u državi Mississippi, gdje je po anketama u prednosti Obama.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika