09.03.2008. / 09:51

Autor: Igor Ćutuk

OSJEČKA KRIZA

U Osijeku u tijeku ponovljeni lokalni izbori

Na ponovljenim prijevremenim izborima građani biraju 25 vijećnika Gradskog vijeća. Birališta se zatvaraju u 19 sati, a prvi neslužbeni rezultati bit će poznati kasno večeras

U Osijeku i prigradskim naseljima u tijeku su ponovljeni prijevremeni izbori na kojima građani biraju 25 vijećnika koji će činiti novi saziv osječkog Gradskog vijeća.

Do 19 sati otvoreno je ukupno 111 biračkih mjesta, a na izborima sudjeluje devet stranačkih, koalicijskih i nezavisnih kandidacijskih lista.

Do krize vlasti u Osijeku došlo je sredinom prošle godine zbog sukoba Glavaševa HDSSB-a i Đapićeva HSP-a oko gradnje sportske dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo, zbog čega su održani prijevreIzbori izbori 25. studenog prošle godine.

No stranke koje su ušle u Gradsko vijeće nisu uspjele postići suglasje oko sastavljanja gradske vlasti pa je Vlada, nakon što su vijećnici podnijeli ostavke na mandate, 24. siječnja raspisala nove izbore.

Današnje ponovljene prijevremene izbore promatra tri pokretne skupine promatrača GONG-a, a
Gradsko izborno povjerenstvo procijenilo je da se prvi privremeni neslužbeni rezultati mogu očekivati oko 22 sata.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika