09.03.2008. / 20:11

Autor: Igor Ćutuk

SP U ŠPANJOLSKOJ

Blanka Vlašić svjetska dvoranska prvakinja u skoku u vis

Najbolja svjetska visašica Blanka Vlašić današnjim skokom preko 203 centimetra na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Valenciji osigurala je titulu svjetske dvoranske prvakinje u skoku u vis

Blanka Vlašić osvojila je naslov svjetske dvoranske prvakinje u skoku u vis. Najbolja svjetska visašica u Valenciji je došla do zlata preskočivši 203 centimetra iz drugoga pokušaja.

Blanka je u Valenciji ponovno, po deseti put dosad, pokušala izjednačiti i apsolutni svjetski rekord Bugarke Štefke Kostadinove od 209 centimetara, ali je rušila iz sva tri pokušaja.

Blanki Vlašić je ovo prvi naslov svjetske dvoranske prvakinje u karijeri, a uspjehom iz Valencije potvrdila je naslov svjetske prvakinje na otvorenom iz Osake 2007. godine. Blanka je zadržala i nevjerojatan niz nepobjedivosti koji se sada proširio na čak 22 natjecanja.

Srebrnu je medalju osvojila Ruskinja Jelena Slesarjenko preskočivši 201 centimetar, dok je bronca pripala Ukrajinki Viti Palamar s također preskočenim 201 centimetrom, ali iz više pokušaja.

Čestitka premijera Ive Sanadera

Premijer Ivo Sanader čestitao je Blanki Vlašić na osvojenom zlatu na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Valenciji, istaknuvši kako svojim atletičarskim uspjesima pronosi ime Hrvatske diljem svijeta te kako je svojim trudom uzor mladim naraštajima.

"S oduševljenjem pratimo tvoje ovogodišnje uzastopne pobjede. Našoj kraljici Kraljice sportova u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno od srca čestitam na pobjedi i želim mnogo sportskih uspjeha u natjecanjima koja predstoje", stoji u brzojavu premijera Sanadera.

Čestitku najboljoj svjetskoj visašici uputio je večeras i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika